Het Belang van Limburg

“Mijn Duits is beter dan dat van

-

Door het blessurele­ed van Kenny Steppe en het vertrek van Wim Vanmarseni­lle drong zich extra versterkin­g op in het keeperstea­m van Sint-Truiden. Daniël Schmidt blijft in principe de onbetwistb­are numero uno, maar als het van Jo Coppens (31) afhangt zal Schmidt de motivatie van Jo Coppens volop voelen in de rug.

Je trainde woensdag voor het eerst mee met de groep. De STVV-kern heeft al een zwaar fysiek deel achter de rug. Hoe ver sta jij?

“Ik had zelf ook al dikke week voorbereid­ing in Duisburg afgewerkt. Met telkens twee pittige trainingen per dag. Ik sta conditione­el dus zeker mijn mannetje.”

Van waar plots de overstap naar STVV?

“Ik kende Dennis Rudel, de nieuwe keeperstra­iner in Sint-Truiden, niet persoonlij­k. Maar hij blijkt mij toch aanbevolen te hebben. Ik zat al een paar jaar in de derde Bundesliga. Die wordt in Duitsland zeker en vast fors onder de loep genomen, hoor. De derde Bundesliga wordt hier in België allicht wat onderschat. Zelf heb ik echt niet lang getwijfeld om voor STVV te kiezen, ondanks interesse in Duitsland. STVV is zo een mooie club. Altijd geweest.”

Je kan terug naar thuishaven Zonhoven?

“We hadden na zes jaar Duitsland de verhuizing naar België al gemaakt. Ik koos vorige zomer voor Duisburg, om ook terug in Limburg te kunnen wonen. Mijn dochtertje werd immers leerplicht­ig. Dat STVV nu ook nog op de proppen kwam, kon voor mij op geen beter moment komen. Eerlijk: ik ben dolgelukki­g dat ik hier aan de slag kan.”

Kan een keeper die in de derde Bundesliga gespeeld heeft meteen aan de slag in de Belgische eerste klasse?

“Daar ga ik toch helemaal vanuit. En vergeet niet dat de trainersst­af dat ook wel goed genoeg weet in te schatten.”

Allicht blijft Daniël Schmidt de nummer één?

“Daniël heeft zijn strepen al verdiend bij STVV, hé. Dus dat lijkt me logisch. Maar, zeker in Duitsland, wordt het bekeken als een keeperstea­m. En dat team wil ik versterken door alle dagen vol energie volle gas er tegenaan te gaan. Als jonge gast genoot ik misschien te weinig van de job van doelman, nu doe ik dat wel.”

Ooit tégen STVV gespeeld?

“O jawel. Met Cercle een paar keer. Ik heb hier onder zware vriestempe­raturen op het kunstgras gespeeld met Cercle. Met de tent die de dag van de match nog stond, je weet wel. Maar ook op de heilige grond voordien heb ik gespeeld.”

Zonhoven barst van Genkfans, maar allicht zijn er ook STVVaanhan­gers?

“Het was echt leuk om reacties te ontvangen van mensen in de buurt. Zelfs Genkse fans vinden het leuk dat ik weer in Limburg speel. Ik heb STVV altijd een leuke club gevonden. Vroeger kwam

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium