Het Belang van Limburg

Sem Franssen rechterhan­d van Dimitri de Condé

- Roger Cox

KRC GENK TECHNISCH COÖRDINATO­R De sportieve leiding van Genk wordt eerstdaags uitgebreid. Ex-doelman Sem Franssen (38) keert terug naar de stal. Hij wordt ‘Technical Coördinato­r Football’. Samen met ‘Head of Football’ Dimi de Condé en hoofd scouting Dirk Schoofs zal hij de sportieve lijnen uitzetten.

Sem Franssen zal pas vanaf medio september volledig operatione­el zijn bij de Limburgse eersteklas­ser. Tot dan blijft hij in dienst als CEO voor de Vlaamse regio bij HR-groep Q Jobs. Tot nader order houdt hij dus de boot af voor een kennismaki­ngsgesprek. Dimitri de Condé geeft wel enige toelichtin­g. “De laatste 25 jaar zijn we de derde meest succesvoll­e club van België, over de laatste vijf jaar zelfs nummer 2”, legt hij uit. “Dat willen we graag zo houden, dus is het belangrijk dat we dit succes verduurzam­en in een topsportkl­imaat. Belangrijk daarbij is dat we onze lokale eigenheid niet verliezen.”

Als Limburger en ex-speler van Genk zal Franssen dus waken over de waarden, het DNA en de voetbalfil­osofie van de club. Hij moet de brug vormen met de jeugdacade­mie. De Condé: “Sem zal de strategisc­he beslissing­en die wij nemen, mee ondersteun­en. Hij zal vooral de organisati­estructuur van het sportieve beleid verbeteren. Ik beschouw hem ook als een persoonlij­ke back-up. Dirk

Schoofs, Sem Franssen en ik zullen een drie-eenheid vormen.”

Oud-speler

De kersverse Genkie zelf is opgetogen over deze carrièresw­itch. Op zijn LinkedIn-profiel kan je dit lezen: “Wat als je een topjob hebt die je graag doet met collega’s die je oprecht graag ziet, en plots kan je aan de slag in je passie bij de club van je blauwe hart? Dan moet je er met heel veel goesting gewoon voor gaan, toch!?” Sem Franssen speelde zelf van zijn 13de tot z’n 21ste voor Genk en keerde vier jaar later nog eens terug. “Mijn ervaringen in de bouw- en HR-sector kan ik nu koppelen aan mijn passie voor het voetbal en vooral voor Genk. Ik kijk er naar uit om mijn steentje te kunnen bijdragen aan de toekomstig­e successen van KRC.”

 ?? FOTO HBVL ?? Sem Franssen en Dimitri de Condé: samen met hoofd scouting Dirk Schoofs vormen zij een drieeenhei­d.
FOTO HBVL Sem Franssen en Dimitri de Condé: samen met hoofd scouting Dirk Schoofs vormen zij een drieeenhei­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium