Het Belang van Limburg

“Pittig”, “leuk” en “acceptabel”

-

Beginnen tegen Club Brugge en Standard, het lijkt een vergiftigd geschenk voor Genk. Maar Head of Football Dimitri de Condé ziet dat anders. “Het is een pittige start, dat valt niet te ontkennen. We zullen dus snel klaar moeten zijn met ons voorbereid­end werk. Maar dat schrikt ons niet af. Integendee­l. Voorlopig beweegt er weinig op de transferma­rkt. Dus is het afwachten met welke ploegen Club en wij in juli aan de aftrap zullen komen. Voor die openingsma­tch ligt de druk alvast bij Carl Hoefkens. Hij zal voor eigen publiek geen gezichtsve­rlies willen lijden.”

De bijhorende grijns sprak boekdelen. De Condé keek trouwens al veel verder dan de openingsfa­se. “Na Standard volgt AS Eupen. Een duel met Bernd Storck. Speciaal toch wel. Maar wat me het meest opvalt, is het einde van de reguliere competitie. We sluiten het seizoen af met een drieluik Standard, Anderlecht en Charleroi. Dat wordt stressy, vrees ik.”

Union op Stayen

Op Stayen krijgen ze al meteen vice-kampioen Union over de vloer. “We startten al enkele jaren thuis tegen AA Gent”, aldus Andre Pinto, TD van de Kanaries. “Nu ontvangen we Union, dat is een keer iets anders. Makkelijk ziet ons programma er niet uit, maar het is wat het is. Sinds we met DMM.com de club overnamen, merken we dat de reeks jaar na jaar competitie­ver wordt. Iedereen investeert, iedereen gaat erop vooruit. Makkelijke matchen zijn er niet. Ik heb de kalender nog niet onder de loep genomen voor andere ploegen, maar ik denk niet dat er iemand zal zeggen dat ie een eenvoudig programma heeft. Bij

Union zal veel veranderen, dat is voor ons wat koffiedik kijken dus, anderzijds blijft het leuk om op Stayen te beginnen. Nadien volgen verplaatsi­ng naar AA Gent en Kortrijk, we moeten er dus meteen staan.”

Begin september, op speeldag 7, moeten de Kanaries afzakken naar aartsrivaa­l Genk. De return op Stayen is voorzien voor begin maart 2023, op speeldag 28.

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium