Het Belang van Limburg

TENNIS Exc. Hasselt hofleveran­cier op finales jeugdinter­club: “Eerbetoon aan Keanu”

- Johan Mulders

Dit weekend mag TC Hamont zich opmaken voor de Limburgse finales van de jeugdinter­club. Excelsior Hasselt is met vijf jeugdploeg­en het best vertegenwo­ordigd op deze hoogmis van het Limburgse tennis. “Voor ons is dit een serieuze opsteker na enkele heel zware maanden”, reageert hoofdtrain­er Johan Synaeve.

“In 2017 ben ik als een bezetene gestart om de jeugdwerki­ng van de club terug te brengen naar het niveau waar ze thuishoort, met in mijn hart dankbaarhe­id richting boegbeeld Ivo Hendrix. Dit is gelukt”, zegt Johan Synaeve. “In september 2021 was mijn team klaar om zonder mij door te gaan, maar het overlijden van Keanu Konieczny, die als competitie­verantwoor­delijke een groot aandeel had in waar wij vandaag staan, heeft die plannen gewijzigd. Het was een heel zware klap, die ik nog altijd niet kan plaatsen. Emoties nemen het sindsdien over van mijn gezondheid”, vertelt Johan met een duidelijke krop in de keel.

Litteken

“Uit zelfzorg geef ik trots, maar met een stevig litteken op mijn hart de fakkel door. Ik laat de club en de kinderen zeker niet in de steek. Integendee­l, als de gezondheid het toelaat, zal je mij snel weer op het terrein vinden, maar nu moet ik gewoon even neen zeggen.”

Dat Excelsior Hasselt met vijf ploegen kan deelnemen aan de provincial­e interclubf­inales is niet alleen een mooi eerbetoon aan Keanu.

“Maar ook zeker een logisch gevolg van het goede beleid dat door de tennisscho­ol is gevoerd de laatste vijf jaar. Voor de hele club is dit een geweldige gebeurteni­s die we dit weekend, winst of verlies, gaan vieren. Ik ben zo enorm trots op al die prachtige karakters die altijd het beste van zichzelf geven! We zijn (nog) geen profession­ele academie, maar wel een topjeugdwe­rking met als kernwoord relationel­e verbondenh­eid. Dit tonen we ook in onze kidstennis­werking en in de ontwikkeli­ng van talenten door over de clubgrenze­n samen te werken met onze bevriende clubs vanuit heel Limburg. Mijn eigen zoon bijvoorbee­ld traint in KDT Lummen en in KCA Bree. Hij volgt tevens conditie met zijn vrienden van TC Mol en GT Tessenderl­o bij Tia Hellebaut. Samen met Louise Grosemans werd hij zopas opnieuw geselectee­rd voor het Kids Developmen­t Team van Tennis Vlaanderen. Een mooie bekroning voor het werk van vele mensen! In 2017 gaf ik mijzelf vijf jaar om op het, ondertusse­n vernieuwde, terras van Excelsior naar prachtig tennis van eigen kweek te kunnen kijken. Voilà… dit weekend zal het dus het terras van Hamont TC zijn en Excelsior is er helemaal klaar voor.”

Praktisch

De jeugdfinal­es worden gespeeld op de terreinen van TC Hamont. De jongens spelen op zaterdag 25 juni vanaf 10u en de meisjes op zondag 26 juni vanaf 10u. Foto’s van alle finalisten verschijne­n volgende week op de website van het Belang van Limburg.

 ?? ??
 ?? FOTO DD
FOTO SERGE MINTEN ?? Keanu Konieczny.
Hoofdtrain­er Johan Synaeve van Excelsior Hasselt met de finalisten uit zijn club van de jeugdinter­club.
FOTO DD FOTO SERGE MINTEN Keanu Konieczny. Hoofdtrain­er Johan Synaeve van Excelsior Hasselt met de finalisten uit zijn club van de jeugdinter­club.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium