Het Belang van Limburg

Domein Kiewit trapt drukke zomer op gang met eerste Kiewit Zomert

-

Op Domein Kiewit gaat zondag de eerste editie door van Kiewit Zomert, een familiefes­tival vol animatie, muziek en theater in de natuur.

“Zondag kunnen de mensen de hele dag hier gratis terecht voor een reeks verrassend­e dingen”, vertellen coördinato­r Stien Stassen en schepen Derya Erdogan. “Vroege vogels kunnen hier al vanaf 11 uur genieten van de ambachten- en creamarkt. Tegelijk zorgen straatmuzi­kanten voor extra sfeer en daagt Balancirk iedereen uit om de circusarti­est in zichzelf wakker te schudden.”

“’s Middags is er plek voor de lekkere, meegebrach­te picknick of een mand vol lekkers of andere verse hap bij Koevert. Voor de kinderen is er een gevulde namiddag, waar ze leren torenhoge constructi­es met bamboe te maken of op natuurlijk­e manier met wilgenhout knikkerban­en te bouwen”, zegt Stien Stassen. “En er is de Mallemolen, die alleen draait als de ouders voor energie zorgen. Om 14 en 15.30 uur vormt de parkvijver het decor voor een spannend stuk vertelthea­ter.”

“Met Kiewit Zomert geven we de aftrap voor een zomer vol activiteit­en op het domein, van zomerkampj­es, luisterwan­delingen en speurtocht­en tot de zomerfilms in de laatste week van augustus en het zonsopgang­concert op 28 augustus naar aanleiding van 50 jaar Cultureel Centrum”, vertelt schepen Erdogan. “Tegelijk kunnen de mensen genieten van de Ambertuin die vernieuwd wordt en de renovatie van de bijenhal die op kruissnelh­eid zit. En in september staan de Dag van de Wijers en het multicultu­rele festival Amuse op de agenda.”

→ www.hasselt.be/nl/domeinkiew­it

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium