Het Belang van Limburg

Foodmarket Markeat sluit tot na de zomer

-

Zaterdagav­ond gaat de Hasseltse foodmarket Markeat dicht voor twee maanden. “Gedurende de zomervakan­tie willen we hertekenen naar meer foodtrucks en goedkopere afhaalgere­chten dan nu”, zegt eigenaar Lars Haesen. “En we zoeken een voltijds uitbater, misschien zelfs overnemer.”

Zoals het nu was, kon het niet verder gaan”, zegt Lars Haesen. “De uitbaters waren allemaal eilandjes op zich en deden een beetje hun zin. Daardoor gebeurde het dat het merendeel dicht bleef, terwijl één iemand open was. Dat willen we anders aanpakken. Daarnaast hoorden we ook geregeld dat mensen de gerechten te duur vonden. Markeat had nooit de ambitie om een restaurant te zijn, maar de verschille­nde uitbaters hadden dat, elk binnen hun concept, wel. Daardoor waren we eerder een groepje restaurant­s onder hetzelfde dak, in plaats van een foodhal. De prijzen voor de gerechten liepen dan ook flink op, omdat de porties te omvangrijk aangeboden werden.”

Zomer

Ze grijpen dus de zomer aan om te herbronnen. “Als het mooi weer is, gaan de mensen ook niet graag ergens binnen zitten om te eten, dus kon het perfect in deze periode. Intussen hebben we de contracten met de mensen die er vandaag nog waren, opgezegd. Nu bekijken we alle mogelijke pistes.

In grote lijnen zijn er eigenlijk twee mogelijkhe­den. Ofwel komt er bij ons iemand voltijds in dienst die Markeat gaat runnen. Die zal opzoek gaan naar mensen die hier ‘foodtruckg­ewijs’ lekkere maar goedkopere, kleinere gerechten aanbieden. Dan zouden er ook meer aanbieders dan vandaag in Markeat terechtkun­nen. En er zouden nieuwe afspraken komen zodat iedereen op hetzelfde ogenblik open is.”

“De andere optie is dat een overnemer Markeat naar eigen inzichten zou gaan runnen. Dan laten we het geheel over aan de overnemer. In beide gevallen is het wel de bedoeling dat er in september weer geopend wordt en dat Markeat gaat draaien. We hebben alleszins enorm veel geleerd uit de eerste acht maanden dat de zaak open was. Al die lessen moeten straks resulteren in een beter concept.”

 ?? FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Zaterdagav­ond gaat Markeat dicht voor twee maanden.
FOTO BOUMEDIENE BELBACHIR Zaterdagav­ond gaat Markeat dicht voor twee maanden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium