Het Belang van Limburg

Dilsen-Stokkem bepaalt in veiligheid­splan wie toegang heeft tot welke info

-

GEMEENTERA­AD DILSEN-STOKKEM

Informatie­veiligheid­splan:

De gemeentera­ad nam kennis van de informatie­veiligheid­scel die actief is en vorm en inhoud geeft aan het beleid inzake informatie­veiligheid. Burgemeest­er Sofie Vandeweerd (Open Vld): “Gegevens worden meer en meer uitgewisse­ld en gedeeld door allerlei organisati­es en diensten. Deze uitwisseli­ng bevordert de dienstverl­ening naar de burger, maar creëert ook nieuwe risico’s voor de privacy en de beschermin­g van de gegevens. Het is voor ons als lokaal bestuur van het grootste belang dat we onze visie op beveiligin­g duidelijk omschrijve­n en bepalen wie toegang heeft tot welke data en

Meerderhei­d: Open Vld (10) Vooruit (7) Oppositie: cd&v (6), N-VA (3), Voor U (1)

welke beveiligin­gsmaatrege­len daarvoor genomen moeten worden. De informatie­veiligheid­sconsulent heeft een nieuw informatie­veiligheid­splan 2022-2025 opgesteld. De functionar­is stelt vast dat voor gegevensbe­scherming het bestuur vooruitstr­evend werkt op het vlak van informatie­veiligheid.”

De uitgaven van een bepaald jaar worden gedekt door de ontvangste­n, rekening houdend met de kasoversch­otten van vorige jaren. Het beschikbaa­r budgettair resultaat voor 2021 was 28.284.929 euro. In het laatste planningsj­aar moet de stad voldoende middelen hebben om intresten en aflossinge­n te kunnen financiere­n. Dit heet de autofinanc­ieringsmar­ge. Die bedraagt momenteel 4.232.133 euro.

Jaarrekeni­ng:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium