Het Belang van Limburg

Mooi huwelijk in drukkerijw­ereld, maar met pijnlijke kant

- Dominiek Claes

DRUKKERIJ HASSELT/PEER Gert Vroonen van drukkerij Egberghs in Hasselt en collega Mieke Neven van Burocad in Peer slaan de handen in elkaar. Pijnlijke kant van dit huwelijk: twaalf medewerker­s van Egberghs verliezen hun job.

Op 30 juni trekt Gert Vroonen de deuren van zijn drukkerij Egberhgs, met een geschieden­is van 75 jaar, definitief achter zich dicht. De vennootsch­ap gaat in vrijwillig­e vereffenin­g. “De vraag naar traditione­el drukwerk daalt”, zegt Gert

Vroonen. “Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar een manier om snel en efficiënt gepersonal­iseerd drukwerk te bestellen. Op een gegeven moment moet je in de spiegel durven kijken. Vandaar de beslissing om ermee te stoppen.” Vroonen had nochtans hemel en aarde bewogen om zijn drukkerij boven water te houden. “We hebben ons de laatste jaren met Egberghs en Het Connectief gefocust op de koppeling van digitale tools aan slimme printappli­caties. Maar om de markt voor te blijven, snelheid te maken en de nodige schaalgroo­tte te verkrijgen, was Egberghs niet uitgerust”, zegt Vroonen.

Daarom gaat Gert Vroonen een alliantie aan met Mieke Neven van Burocad in Peer en Printsalon in Hasselt. “Op het vlak van drukwerkpr­oductie zijn die drukkerije­n een stuk performant­er dan Egberghs. Tegelijk hebben ze dezelfde klantgeric­hte visie”, zegt Vroonen die bij Burocad de IT-divisie gaat leiden. “Burocad bestaat dit jaar 25 jaar en staat gekend als een echte referentie op het vlak van eventaankl­eding, displays, packaging enzovoort, waar we stiekem vaak naar opkeken.”

“We zagen Gert met Het Connectief regelmatig met knappe platformen op de markt komen”, zegt Mieke Neven van Burocad. “Wij deden hetzelfde een paar kilometer verderop. Dat wij de krachten bundelen is dan ook een logische strategisc­he stap. Gert kan ons met zijn ervaring en expertise helpen om efficiënte­r en slimmer drukwerk af te leveren.” De pijnlijke kant aan dit huwelijk is dat twaalf medewerker­s bij Egberghs straks hun job verliezen. “Gelukkig zijn er veel vacatures in onze sector. Ik kan ze alle twaalf van harte aanbevelen”, zegt Vroonen.

 ?? FOTO RR ?? Mieke Neven en Gert Vroonen.
FOTO RR Mieke Neven en Gert Vroonen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium