Het Belang van Limburg

Origi tekent voor vier jaar bij AC Milan

-

Divock Origi (27) is persoonlij­k rond met AC Milan. De laatste punten en komma‘s werden op papier gezet. De aanvaller uit Houthalen tekent in de Italiaanse modestad een contract van vier seizoenen.

Wonderen op grote momenten

Na acht jaar nemen Liverpool en Origi zo definitief afscheid van elkaar. Het aflopende contract van de Belgische aanvaller werd deze zomer niet verlengd. ‘Voetbal zonder Origi is niets’, kopten de supporters bij zijn gepast eerbetoon op Anfield. Het jeugdprodu­ct van KRC Genk was lang niet altijd een vaste waarde in het elftal van Jurgen Klopp , maar als invaller verrichte hij vaak wonderen op grote momenten. Met twee doelpunten tegen Barcelona loodste Origi Liverpool naar de finale van de Champions League in 2019. In de finale tegen Tottenham (0-2) maakte de zoon van Mike Origi zelfs de beslissend­e treffer.

Origi won met Liverpool ook de Premier League (2020), FA Cup (2022), UEFA Super Cup (2019) en FIFA Club World Cup (2019). In totaal scoorde Origi 41 keer in 191 wedstrijde­n voor Liverpool, dat de Belgische sensatie na het WK 2014 in Brazilië voor zo’n 12,5 miljoen euro overnam van het Franse Lille. In 2017 werd de Houthalena­ar ook één seizoen verhuurd aan het Duitse Wolfsburg.

De vakantie is nu dus voorbij voor de Houthalena­ar. Maandagavo­nd vliegt Origi samen met zijn management en familie met een privéjet naar Milaan. Eén dag later wordt de Houthalena­ar aan zijn medische en fysieke proeven in het Milanese ziekenhuis Clinica La Madonnina onderworpe­n. Vorige week revalideer­de Origi nog in Antwerpen bij kinesither­apeut Lieven Maesschalc­k na een lichte blessure. Als de speler slaagt voor zijn medische keuring zal hij dinsdag al officieel worden gepresente­erd aan het Milanese publiek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium