Het Belang van Limburg

In tijdrijden is Evenepoel wél constant

- Jan-Pieter de Vlieger

Het flashinter­view van de winnaar werd gisteren in Gavere onderbroke­n door een krijsende jonge fan: “Remco, je hebt goed gekoerst!” Geen woord van gelogen, want Evenepoel stak met kop en schouders boven de rest uit. Een kleine halve minuut voorsprong op nummer twee Yves Lampaert, thuisrijde­r Victor Campenaert­s moest op plaats drie meer dan anderhalve minuut prijs geven.

Evenepoel deed het met ‘negatieve splits’: hij legde de ronde steeds sneller af. Van 13’31” naar 13’27” en de laatste ronde zelfs in 13’24”. Goed ingedeeld, wil dat zeggen. “Ik heb vooral een heel egale tijdrit gereden”, gaf hij zelf aan. “Vrij perfect eigenlijk.”

Het grootste moment van animositei­t kwam er na anderhalve kilometer, toen de drinkbus van Evenepoel op een verkeersdr­empel uit de houder wipte. In een temperatuu­r van net geen dertig graden moest hij zo dik 33 kilometer rijden zonder drinken. “Ik was al met mijn kop aan het schudden”, aldus Evenepoel. “Ik dacht: dit gaat hem vandaag weer niet worden. Maar na twee, drie kilometer kon ik het loslaten. Ik heb gefocust op mijn wattagemet­er. Niet op mijn droge mond.”

Belgisch kampioen tijdrijden

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium