Het Belang van Limburg

Lampaert en Campenaert­s: “Remco was te sterk”

-

Geen derde titel voor Yves Lampaert, de boerenzoon moest in Gavere vrede nemen met een vierde zilveren medaille. “Ik ben op mijn waarde geklopt. Ik ben tevreden. Ook met de verschille­n die gemaakt zijn met de rest.”

De Hulstenaar schoot nochtans het snelst weg, boekte de beste tijd op het eerste tussenpunt maar na de eerste van de drie ronden dook Remco Evenepoel al onder zijn tijd. “Stevig starten is mijn handelsmer­k. Mijn idee is altijd: op een goede dag kan je het volhouden, maar vandaag was dat niet zo. Hoe langer de tijdrit werd, hoe beter Remco werd. Hij reed seconde per seconde weg. Ik wist al in de tweede ronde, toen ik meer dan tien seconden achter lag, dat het voor Remco was. Ik had ook weinig vertrouwen in de bochten.” Lampaert kreeg na de tijdrit Van Damme op visite naar aanleiding van het ellebogen-incident van zondag in de Baloise Belgium Tour. De bondsvoorz­itter berispte hem. “Maar ik heb ook mijn eigen visie van de feiten kunnen geven. Hopelijk onthoudt de massa alleen de positieve zaken van mij.” Lampaert is van plan om zondag ook even met Tim Wellens te praten over de feiten van zondag. “Ik hoop wel dat het nu snel

Victor Campenaert­s (Lotto-Soudal) moest in ‘zijn’ Gavere vrede nemen met brons. “Heel blij”, aldus de werelduurr­ecordhoude­r. “Ik droomde van een zege, maar achter Remco en Yves eindigen is geen schande. Remco kloppen kon ik zelfs niet in de periode dat ik derde werd op het WK, dus dat zal ook niet meer gebeuren. Hij rijdt een tijdrit waarmee hij wereldkamp­ioen kan worden. Een BK tijdrijden winnen is sowieso al moeilijk geworden. Was Wout van Aert nog gestart, dan was dit het moeilijkst­e nationaal kampioensc­hap ter wereld.” (hc-ld)

overwaait.”

 ?? FOTO BELGA ?? Yves Lampaert erkent zijn meerdere in Remco Evenepoel.
FOTO BELGA Yves Lampaert erkent zijn meerdere in Remco Evenepoel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium