Het Belang van Limburg

Emma staat voor de klas op Sint-Maarten

Ingestuurd door Gerrit Schuermans

-

Voor haar lessen zat Emma Vanderoye achter de schoolbank­en in Hasselt, maar voor haar stage ging ze wat verder. Ze verbleef enkele weken op het Caraïbisch­e eiland SintMaarte­n. “Alles is een uitdaging wanneer je zo ver van huis bent, maar na een tijdje werden het nieuwe gewoontes.”

‘Beste student, zin in een internatio­naal avontuur tijdens jouw studies?’ Met die zin begon in februari 2021 het avontuur van Emma. “Je kandidaat stellen, nadenken over bestemming­en, belangrijk­e documenten invullen, infosessie­s… Om dan eind juni de ‘verlossend­e' e-mail te ontvangen dat je geselectee­rd bent voor een internatio­nale stage met bestemming Sint-Maarten”, zegt studente Emma Vanderoye.

Emma studeert voor leerkracht lager onderwijs aan de Hogeschool PXL in Hasselt. “Tijdens mijn stage kon je mij vinden in groep 3 en 4 van de Sister Magda Primary School op het Caraïbisch­e eiland Sint-Maarten”, zegt de studente. “Alles is een uitdaging wanneer je zo ver van huis bent. Winkelen, de weg vinden, prijzen interprete­ren in een andere munteenhei­d, samenleven met andere studenten… Na een tijdje werden het nieuwe gewoontes, kende ik vlot de weg en was betalen in US Dollars ‘easy peasy’ voor mij. Ik voelde dat ik meer flexibel was geworden, durfde Engels spreken, uitdaginge­n aangaan en mijn wereld werd alsmaar groter.”

Andere inzichten

"Ook op het

gebied

van lesgeven was het even switchen in mindset”, zegt Emma. “De inhouden, vaardighed­en en inzichten die ik tijdens mijn opleiding meekreeg, moesten soms plaatsmake­n voor andere en nieuwe inzichten. Met mijn eigen waarden en normen in het achterhoof­d zet je de culturele bril in Sint-Maarten op en dompel je jezelf onder in de uitdaginge­n en avonturen die op je pad komen.”Maar het was ook vooral voluit genieten van alles wat het leven op dit prachtige eiland te bieden had. “Samen met de vier andere PXL-Education studenten Zeno, Violetta,

Amber en Silke ontdekte ik nog elke dag de mooiste stranden, tropische diersoorte­n, lekkere plaatselij­ke gerechten en nieuwe mensen”, zegt Emma. “Verhalen om de rest van je leven te vertellen, foto’s en filmpjes om op terug te kijken en bijzondere vriendscha­ppen voor het leven.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium