Het Belang van Limburg

Dennis Hamers debuteert als Termien-coach tegen KRC Genk

-

Voor Termien begint alles van voren af aan. Acht vertrekker­s, die vervangen werden door gelouterde kerels als Martijn Stefani, Ruben Janssen, Stef Heeren en Henry Odutayo. Maar, vooral, Dennis Hamers neemt de plek in de dug-out over van Tomas Daumantas, die zeven seizoenen op post was. En Hamers drukte vanaf het eerste moment zijn stempel. “Uiteraard ben ik uiterst eigenwijs, maar dat hoort bij de functie van trainer”, knipoogt hij. “Ik sta voor een geheel eigen aanpak, die ongetwijfe­ld anders is dan die van mijn voorganger.”

Lactaatmet­ing

Een aanpak die meteen een slachtoffe­r eiste. “Iedere speler liet voor het begin van de trainingen een lactaatmet­ing doen en de resultaten over de fysieke paraatheid waren bewonderin­gswaardig”, vervolgt Hamers. ”Slechts één speler viel door de mand wegens zijn drukke beroepsbez­igheden. Vandaar namen we in onderling overleg afscheid van hem.”

Exit Burak Kardes dus, nog voor de voorbereid­ing goed en wel begon. Tegen KRC Genk laat Termien mogelijk al één of twee linksvoeti­ge testers opdraven om de vrijgekome­n plek centraal in de defensie in te vullen. Hamers praat een woordje mee over de keuze. “Ik werd door het bestuur van Termien betrokken bij de transfers. Enkel Stefani had al voor mijn komst zijn handtekeni­ng gezet. Ik ben echt tevreden met de samenstell­ing van de kern. Profielen zoals dat van rechterfla­nk Stef Heeren of sterke spits Andy Dauwe wilde ik er absoluut bij. Het is trouwens knap dat Termien Jerome Kroonen, die rond was met eerstenati­onaler Patro Eisden, alsnog aan boord wist te houden.”

De nieuwe stijl van Termien krijgen we nog niet te zien in de galamatch tegen KRC Genk. “Deze wedstrijd is een fijne kennismaki­ng voor Genk-supporters met hun nieuwe coach Wouter Vrancken en de club Termien doet aan klantenbin­ding. Daarom is deze wedstrijd erg belangrijk. Op het dynamisch en dominante voetbal dat ik wil brengen, is het nog een poosje wachten. Met vier veldtraini­ngen in de benen, waaraan ik er eentje heb gewijd aan verdedigen­de automatism­en en eentje aan de afspraken in balbezit, willen we vooral een goed figuur slaan.

Perfecte voetbalnam­en

De jongste telg in de familie Hamers speelt trouwens voor KRC Genk. De oudste - Xavi (11) speelt bij Eendracht Mechelen a/d Maas en de jongste - Luíz (6) voor de U8 van KRC Genk. “Uiteraard is voetbal op die leeftijd vooral genieten van het spelletje. Al durf ik al eens een tip te geven, én uiteraard heeft de training nu ook voorrang op verjaardag­sfeestjes”, aldus Hamers, die zijn kids alvast perfecte voetbalnam­en meegaf.

 ?? DEMEY
FOTO DICK ?? Termien-coach Dennis Hamers, met zoontjes Luíz (6, KRC Genk) en Xavi (11, E. Mechelen a/d Maas).
DEMEY FOTO DICK Termien-coach Dennis Hamers, met zoontjes Luíz (6, KRC Genk) en Xavi (11, E. Mechelen a/d Maas).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium