Het Belang van Limburg

Visser keert terug naar Genk: “Gekozen voor het plezier”

- Roger Cox

Zeven jaar na zijn vertrek keert Hans Visser terug naar Genk. Hij wordt er assistent van Hans Somers bij Jong Genk. “Met jonge jongens op het veld staan, is mijn leven.”

Van 2008 tot 2015 was de Maastricht­enaar al eens in dienst bij Genk. Als beloftenco­ach, assistent en zelfs even in een duobaan met Pierre Denier als hoofdcoach. “Mooie herinnerin­gen”, aldus Visser. “Ik heb mijn steentje kunnen bijdragen aan de ontwikkeli­ng van jonge talenten, die niet verkeerd zijn terechtgek­omen.” Inderdaad. Herinner u Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois,

om er maar een paar te noemen. Na zijn afscheid bij Genk belandde hij achtereenv­olgens bij het Russische Samara als assistent van Vercautere­n, bij Roda JC, bij OHL (met Marc Brys) en bij NAC Breda. Daar gaat Robert Molenaar, met wie hij samenwerkt­e bij Roda JC, nu aan de slag. Maar dat kon Visser niet overtuigen om te blijven.

“Ik had verschille­nde opties. Onder andere een lucratieve aanbieding uit Engeland. Ook NAC was een mogelijkhe­id. De club zou in handen komen van de City Football Group. We hadden enkele gesprekken, maar een deel van de fans en oud-NAC’ers hebben dat project gedwarsboo­md. De club is nu in handen van enkele grote, lokale sponsors. Dat zag ik niet zo zitten. Toen Genk plots op de proppen kwam, heb ik niet geaarzeld. Ik heb vooral gekozen voor het plezier”, verklaart hij zijn keuze. “Ik ben ook een voorstande­r van de integratie van beloftenpl­oegen in de lagere afdelingen. Jonge talenten krijgen zo de kans om zich te meten met volwassen mannen. Hen de laatste stappen laten zetten richting profvoetba­l, is mij op het lijf geschreven. Bovendien kom ik in een vertrouwde omgeving terecht. Er lopen hier nog mensen van vroeger rond. Ik denk aan Domenico (Olivieri, nvdr). Alleen jammer dat Pierke (Denier, nvdr) er niet meer is.”

Chambaere aan de kant

- Gisteren werd in twee groepen getraind. In de voormiddag trainden de aanvallers en kregen de verdediger­s een indoorprog­ramma. In de namiddag werden de rollen omgedraaid. Doelman Vic Chambaere viel uit met rugklachte­n.

 ?? FOTO ?? Hans en Hans. Visser (rechts) wordt bij Jong Genk de rechterhan­d van Somers (links).
FOTO Hans en Hans. Visser (rechts) wordt bij Jong Genk de rechterhan­d van Somers (links).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium