Het Belang van Limburg

3X3 BASKETBAL Lions door grote poort naar kwartfinal­es

- Patrick Ceulemans

De Belgische mannen scharen zich na een vier op vier bij de laatste acht. De 3X3 Lions wonnen ook de laatste groepsweds­trijd op het WK in Antwerpen. Tegen Oostenrijk werd het 21-18 na een erg spannende wedstrijd. Het was opnieuw Thibault Vervoort die in de slotfase de sterke Belgische ploeg naar de winst leidde.

Met grote onderschei­ding en dus een perfect rapport kwalificee­rden de 3X3 Lions op een zinderende Groenplaat­s zich voor de kwartfinal­es. “Dit was niet onze beste match. Oké, we waren al zeker van groepswins­t. In eigen stad wilden we de kwalificat­ieronde afsluiten met winst. Dat is gelukt, nu moeten we recuperere­n en uitkijken tegen wie we zaterdag de kwartfinal­e afwerken. Nog één match winnen en we spelen voor een medaille. Dat is onze ambitie nu”, aldus Nick Celis.

Ook groepswins­t voor 3X3 Cats?

WK IN ANTWERPEN

Na de 3X3 Lions kunnen de 3X3 Cats zich vrijdag ook rechtstree­ks plaatsen voor de kwartfinal­e op het WK in Antwerpen. Julie Vanloo, Laure Resimont, Ine Joris en Becky Massey nemen het in poule C om 17u30 op tegen het sterke Polen, de nummer 3 van de wereld. Mits een derde zege op een rij is een groepswins­t en een stek in de kwartfinal­e een feit. Bij verlies moeten de 3X3 Cats zaterdag de 1/8ste finale spelen.

TENNIS

 ?? FOTO BELGA ?? Thibault Vervoort was opnieuw de grote man bij de Belgen.
FOTO BELGA Thibault Vervoort was opnieuw de grote man bij de Belgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium