Het Belang van Limburg

Yanina Wickmayer kwalificee­rt zich voor Wimbledon

-

Amper vier maanden na haar comeback staat tennismama Yanina Wickmayer op de hoofdtabel van Wimbledon. Ze knokte zich donderdag via de laatste van drie voorrondes naar haar eerste grandslamt­oernooi sinds de US Open 2020.

Yanina Wickmayer laste in oktober 2020 een break in vanwege haar zwangersch­ap. Anderhalf jaar later – ze werd intussen mama van een dochtertje Luana Daniëlla – keerde de voormalige nummer 12 van de wereld begin februari van dit jaar terug op het tenniscour­t. Die comeback was van korte duur, want Wickmayer liep een coronabesm­etting op. Ze sloeg het gravelseiz­oen over en pikte de draad in mei met wisselend succes opnieuw op.

Meteen onder stoom

In de kwalificat­ies van Wimbledon kwam Wickmayer meteen onder stoom. Onze landgenote rekende in de eerste twee kwalificat­ierondes telkens in twee sets af met de veel hoger geplaatste opponenten en ook de laatste horde werd donderdag vol overtuigin­g genomen. Wickmayer (WTA 604) nam in twee sets de maat van de Zuid-Koreaanse Su Jeong Jang (WTA 158): 6-1 en 6-4. Voor Wickmayer wordt het de dertiende deelname aan de grasgrands­lam. Voor haar zwangersch­apsverlof was ze er van 2008 tot 2019 onafgebrok­en bij. In 2011 schopte ze het tot de 1/8ste finales.

 ?? FOTO BELGA ?? Voor Wickmayer is het al de dertiende deelname.
FOTO BELGA Voor Wickmayer is het al de dertiende deelname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium