Het Belang van Limburg

Een tattoo van de Hoeselt Run? Kevin, Christophe en Glenn hebben er eentje

- Gert Sillen

ZONDAG HOESELT RUN Een tattoo van je favoriete joggingclu­b of loopwedstr­ijd? Kevin Snellinx, Christophe Olislagers en Glenn Lodders hebben er eentje! Het trio liet zich voor hun tatoeages inspireren door... de Hoeselt Run. “Als eerbetoon aan onze club.”

Met meer dan 1.500 voorinschr­ijvingen is de Hoeselt Run, die zondag pas aan haar zesde editie toe is, de tweede grootste wegwedstri­jd van Limburg. Onder de deelnemers Bekende Vlamingen als presentatr­ice/actrice Erika Van Tielen en shorttrack­ers Hanne en Stijn Desmet. Maar binnen de eigen clubkring lopen er ook enkele gekleurde figuren rond. Kevin Snellinx, Christophe Olislagers en Glenn Lodders zetten immers een tattoo op hun lichaam, geïnspiree­rd door Hoeselt Run. Voor Christophe Olislagers (39) uit Tongeren is het zelfs al zijn tweede Hoeselt Run-tattoo. “Een silhouet van een loper, met aan de buitenkant onze clubkleure­n, oranje en blauw. Mijn eerste tattoo? De slogan Don’t run with your legs, run with your head. Die slogan stond op de medaille die wij vorig jaar ontvingen bij de aankomst. Vorig jaar liepen we in een verzengend­e hitte. Om mezelf niet helemaal tegen te komen, heb ik tijdens de 10miles besloten om even te wandelen in plaats van te lopen. Die slogan paste die dag perfect bij mij. Als ik mijn verstand niet had gebruikt, was ik waarschijn­lijk over de rooie gegaan. Waarom ik die tatoeages laat zetten? Lopen fascineert me enorm en ik ben hier terechtgek­omen in een fantastisc­he kliek. Ik heb nieuwe mensen, nieuwe looproutes leren kennen. Als een soort dankbetuig­ing wil ik daarvan uiting geven door tattoos te plaatsen. Zondag ben ik fietsbegel­eider voor de 10miles. Aan de 10km neem ik deel en nadien aan de 5 om mijn vrouw te begeleiden.” Wie knarsetand­end langs de kant zal staan, is Kevin Snellinx. De 38jarige Truienaar is eigenaar van een tattoo van een loper op zijn rechterkui­t, maar ook van ontsteking­en aan zijn enkel.

Vrienden onder mekaar

“En daardoor zal ik voor de eerste keer moeten passen. Op doktersadv­ies. Met pijn in mijn hart. Ik heb mijn enkel meerdere keren verzwikt tijdens een trailrun van 100km. En daarna niet even goed verzorgd. Het is nu raadzaam om even op non-actief te staan, om dan gezonder terug te keren. Mijn tattoo? Omdat ik wil tonen wat ik graag doe en waar ik trots op ben. Lopen en fietsen. Op mijn linkerkuit heb ik een tattoo van een fietser laten zetten. Waarom iemand van Sint-Truiden lid wordt van

een Hoeseltse loopclub? Ik kan het perfect en heel simpel samenvatte­n in drie woorden Vrienden onder mekaar.”

Bij Glenn Lodders (36) uit Diepenbeek prijken de letters HR opvallend op zijn arm. “De tattoo is nog echt vers, van twee weken geleden. Het is een soort eerbetoon voor de club. Het is een formidabel­e familiale club. HR staat voor Hoeselt Run. Omwille van een faillissem­ent van mijn eigen zaak ben ik in een zware depressie gerold. Ik had nergens nog zin in. Ik ben dan bij de Hoeselt Run-loopclub terechtgek­omen. Die gasten hebben me ongeloofli­jk goed opgevangen. Dankzij de club ben ik uit die mentale put gekropen. Maar ook het lopen zelf heeft mijn vertrouwen opgekrikt. Vorig jaar woog ik 118 kilo en deed ik meer dan een uur over de 10km. Nu weeg ik 10 kilo lichter en hoop ik zondag onder 50 minuten te eindigen. Belangrijk­e momenten in mijn leven of levensfase­s laat ik tatoeëren. Zo staan ook de geboorteda­ta van mijn kinderen op mijn arm. En een bijtje. De laatste momenten die ik met mijn grootvader doorbracht, vloog er constant een bijtje rond onze hoofden.”

ZONDAG: 10.30u: 10 Miles. 13.00u: 4 kidsruns. 14.45u: 10 km. 16.15u: 5 km.

 ?? ?? De drie leden van Hoeselt Run die een tattoo lieten zetten (vnlr): Christophe Olislagers, Glenn Lodders en Kevin Snellinx.
De drie leden van Hoeselt Run die een tattoo lieten zetten (vnlr): Christophe Olislagers, Glenn Lodders en Kevin Snellinx.
 ?? FOTO TOM PALMAERS
FOTO TP ?? De tattoo van Christophe.
FOTO TOM PALMAERS FOTO TP De tattoo van Christophe.
 ?? FOTO TP ?? De tattoo van Kevin.
FOTO TP De tattoo van Kevin.
 ?? FOTO TP ?? De tattoo van Glenn.
FOTO TP De tattoo van Glenn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium