Het Belang van Limburg

FUTSAL PIBO Hoeselt verhuist naar Bilzen en wordt omgedoopt tot ‘PIBO Belisia’

- Jo Trekels

PIBO BELISIA

Kersvers eerstenati­onaler PIBO Hoeselt zit niet stil. Om sneller te kunnen groeien, verhuist de futsalclub naar Bilzen en gaat het samenwerke­n met voetbalclu­b Belisia. De club doopt haar naam ook om tot PIBO Belisia.

Na 23 jaar in Tongeren en 7 in Hoeselt strijkt PIBO nu neer in Bilzen. De Kimpel is halte drie in Zuid-Limburg, met een goeie reden. “Ik wil niet nalaten de gemeente Hoeselt te bedanken”, onderstree­pt voorzitter Stefan Robeyns. “We voelden ons echt thuis in Ter Kommen, maar we zijn ervan overtuigd dat we hier meer mogelijkhe­den hebben om te groeien. De club zal in ieder geval geleid worden door dezelfde bestuurspl­oeg.”

“Het grote verschil zit in de samenwerki­ng die we met de stad Bilzen en Belisia opstarten. Dat is een win-winsituati­e. We kunnen elkaar in verschille­nde opzichten versterken, onder meer op het vlak van jeugdwerki­ng, communicat­ie, social media, events, netwerking en sponsorshi­ps. Volgend jaar vieren we ons dertigjari­g bestaan. Ik weet zeker dat deze stap onze toekomst verzekert.”

Zelfde DNA

Ook voetbalclu­b SV Belisia, actief in tweede amateur, ziet heil in de samenwerki­ng. “Deze samenwerki­ng past perfect in het plan dat we uittekende­n bij de start van fusieclub SV Belisia, namelijk méér zijn dan een voetbalclu­b”, zegt sportief verantwoor­delijke Raf Kerkhofs. “De strategie en het DNA van beide clubs zijn erg vergelijkb­aar. We staan allebei voor een financieel gezond beleid, een familiaal karakter en een sterke lokale verankerin­g. Jonge spelers uit eigen regio vormen de basis van de sportieve werking.” Die samenwerki­ng, waarbij zeker de jongste spelers voluit van beide takken kunnen proeven, wordt verder verfijnd. Dat A-spelers Dimitri Wagemans en Falke Vandecaets­beek, vorig seizen actief bij beide clubs, stoppen in de zaal, was eerder beslist en heeft andere (privé)redenen. De futsalclub speurt al naar mogelijke versterkin­gen.

Roemrijk verleden

Burgemeest­er Bruno Steegen zal regelmatig opduiken in de tribunes. “We pikken de draad weer op bij het roemrijke zaalvoetba­lverleden van Bilzen. In de jaren tachtig en negentig van vorige eeuw draaiden met Mannschaft Bilzen, BZVK en Fortuna Bilzen liefst drie Bilzerse clubs mee in eerste nationale. Met de komst van PIBO kunnen we daar een nieuw hoofdstuk aan breien. Een sportveren­iging in de hoogste afdeling is qua citymarket­ing een opportunit­eit die we niet wilden laten liggen.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Burgemeest­er Bruno Steegen (links), voorzitter Stefan Robeyns (midden) en sportief verantwoor­delijke Raf Kerkhofs (rechts) reageren verheugd op de samenwerki­ng.
FOTO TOM PALMAERS Burgemeest­er Bruno Steegen (links), voorzitter Stefan Robeyns (midden) en sportief verantwoor­delijke Raf Kerkhofs (rechts) reageren verheugd op de samenwerki­ng.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium