Het Belang van Limburg

“Papa heeft helaas niet lang van zijn pensioen kunnen genieten”

-

DODELIJK FIETSONGEV­AL

Jans echtgenote Rita Geebels en hun drie kinderen Mieke, Koen en Tom blijven verweesd achter. “Papa heeft helaas maar vier jaar van zijn pensioen kunnen genieten”, opent zoon Koen. “Hij sprong regelmatig met mama op de fiets en probeerde te genieten van het leven. Dinsdag was hij alleen onderweg van Bergerven naar zijn ouders in Opoeteren, het ongeval is gebeurd net voor hun huis. We verwijten de man die het portier van de wagen opensloeg niets. Zoiets doe je niet met opzet. Het is voor iedereen een moment van stilte. Wij gaan papa heel erg missen.”

Jan Delbroek was vooral gekend van de fotohandel Bögemann in Genk. Die had hij in 1990 overgenome­n en hij had bewust de naam van de zaak behouden. “Bögemann is een begrip in Genk en in Limburg”, vertelde Jan daar ooit over in onze krant. In 2017, precies 90 jaar na de opening in 1927, sloot Delbroek de zaak om van zijn pensioen te kunnen genieten.

Pasfoto’s

Wie in Neeroetere­n of Genk de winkel van Jan binnenstap­te, kon steevast rekenen op een glimlach of een kwinkslag. Humor was zijn handelsmer­k. ‘Hoe gaat het met je?’ was ook altijd zijn eerste vraag aan een klant, en pas daarna hielp hij mensen met veel liefde voor het vak verder. Heel wat mensen uit Opoeteren, Dorne, Voorshoven, Waterloos, Bergerven, Neeroetere­n of Genk hebben ooit bij Jan voor de lens gezeten voor pasfoto’s. Dankzij zijn vriendelij­ke ontvangst belandde hij ook in de Belgische

top tien van qua omzet.

Aangeslage­n

fotowinkel­s

“Ik ben enorm aangeslage­n door dit nieuws”, reageert fotograaf Frank Deltour van fotohandel Robyns in Sint-Truiden. “Mijn moeder stamde uit de familie Bögemann en Jan heeft die zaak dan overgenome­n. Jan en ik waren vrienden en collega’s. We hielpen elkaar waar nodig. Jan was daarbij nog een échte profession­ele fotograaf.”

 ?? FOTO CN ?? Jan Delbroek vertelde ooit met passie in onze krant over zijn fotozaak Bögemann in Genk.
FOTO CN Jan Delbroek vertelde ooit met passie in onze krant over zijn fotozaak Bögemann in Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium