Het Belang van Limburg

Vader krijgt 18 maanden cel voor dollemansr­it met dochtertje op achterbank

- Shauni Deferm

RECHTBANK TONGEREN/RIEMST Een 28-jarige man krijgt 18 maanden cel omdat hij wegvluchtt­e van een politiecon­trole en met hoge snelheid doorheen Tongeren en Riemst reed. In de auto van de twintiger zat zijn 9-jarig dochtertje.

De feiten vonden plaats op 16 maart van dit jaar, rond 22 uur, nadat de politie via de gegevens van ANPR-camera’s ingelicht werd omdat de man met een geseinde nummerplaa­t rondreed op de Maastricht­ersteenweg in Tongeren. De agenten probeerden de 28-jarige bestuurder zo snel mogelijk te intercepte­ren, maar dat liep niet van een leien dakje.

In plaats van te stoppen, nam de man de vlucht en dat met zijn 9-jarig dochtertje op de achterbank. “U hebt uw kind in gevaar gebracht”, zo sprak de Tongerse rechter tijdens de behandelin­g van de zaak. “Het was laat, ik had een joint gerookt en ik was in shock omdat ik die agenten zag. Ik dacht niet na”, zo getuigde de man.

Voertuig in gracht

De dollemansr­it ging door Millen, Genoelseld­eren, Herderen en Membruggen. “Hij haalde snelheden van 120 kilometer per uur waar je maar 50 mag. Hij probeerde de politie meermaals op die manier af te schudden. Toen hij merkte dat dat niet zomaar lukte, wilde hij de agenten van de weg rijden. Die konden uitwijken en moesten verschille­nde keren een noodstop maken om een aanrijding te voorkomen”, aldus de aanklager.

De man verloor uiteindeli­jk de controle over het stuur en belandde met zijn voertuig in de gracht. Zowel hij, een vrouwelijk­e passagier als zijn dochtertje bleven ongedeerd. “Meer zelfs, hij nam te voet de vlucht en liet zijn kind en zijn passagier achter. Via de warmtecame­ra van de politiehel­ikopter die werd ingezet, hebben we hem kunnen vinden en arresteren”, zo sprak de procureur.

De man is al gekend bij de jeugdrecht­bank en hij werd in 2017 veroordeel­d voor mensenhand­el. Voor deze nieuwe feiten krijgt hij achttien maanden cel en een geldboete van 1.600 euro.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? De man reed met zijn auto in de gracht en liet zijn dochter achter in de auto terwijl hij vluchtte.
FOTO TOM PALMAERS De man reed met zijn auto in de gracht en liet zijn dochter achter in de auto terwijl hij vluchtte.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium