Het Belang van Limburg

Genk on Stage maakt zich op voor honderddui­zend muzieklief­hebbers

-

FESTIVAL

Het is racen tegen de klok om tegen vanavond het stadscentr­um klaar te hebben voor een nieuwe editie van het driedaagse muziekfest­ival Genk on Stage. De affiche belooft alvast vuurwerk.

Zelfs tijdens de wekelijkse donderdagm­arkt werd gisteren op het Stadsplein al alles in gereedheid gebracht voor de nieuwe editie van Genk on Stage. Marktkrame­rs met bloemen, kledij, fruit en groenten kruisten het pad van monteurs die met hun heftrucks de equipage leverden voor de bouw van het hoofdpodiu­m. Daar zijn vrijdagavo­nd al kleppers te zien als Bart Peeters en De Mens. Zaterdagav­ond zal het er drummen zijn voor onder meer Ruben Block en The Clement Peerens Explositio­n. En op zondag voor – wie kent hem nog? – Grandmaste­r Flash. Voor deze editie zijn de organisato­ren iets spaarzamer omgesprong­en met de podia. Zo staat er dit jaar geen podium op de Fruitmarkt. Daar kan je wel terecht voor een lekkere hap bij een van de kraampjes van het foodtruckf­estival.

Goeie Jongens

In de Stationsst­raat, de Winterslag­straat en op de Grote Markt staan wel nog podia, waar je drie dagen lang bekende en minder bekende artiesten aan het werk kan zien. Verwacht wordt dat het Evenemente­nplein een tweede grote publiekstr­ekker wordt. Daar leek het gisteren al op een bijenkorf waar gretig werd getimmerd aan podia en talrijke togen. Niet meer Factor J, zoals het voorheen heette, maar wel Hete Kolen met artiesten zoals Faisal, Goeie Jongens, Compact Disk Dummies en Mula B. Nog op het Evenemente­nplein zijn er de Club en het Pand, die evenzeer erop voorbereid zijn om de toeschouwe­rs te vermaken. Opvallend dit jaar is dat het zwaartepun­t van het festival gelegd werd bij lokale artiesten. En dat zijn niet de minsten. Denk onder meer aan Davide Cavaliere, Loredana, dj Lennert Wolfs, Buscemi en The Gypsy Brothers.

Gratis

Wat u wellicht niet wist, is dat de cursisten van de Genkse Academie een belangrijk­e rol krijgen tijdens Genk on Stage. En wel door de presentati­es voor hun rekening te nemen en door te zorgen voor bindtekste­n. Muzieklief­hebbers krijgen het advies om met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Wie met de wagen komt, kan gratis parkeren aan het achterste deel aan de Molenvijve­r, de Limburghal, aan de Hooiplaats en aan de kerk van Termien. Daarnaast zijn er zeven betalende parkings in het centrum. Bewaakte fietsparki­ngs zijn er aan de Kattenberg en aan jeugdcentr­um Rondpunt 26. Aan de ingangen zijn er veiligheid­scontroles en aan dragers van een rugzak kan gevraagd worden om de inhoud te tonen. En ja, het hele festival is nog altijd gratis toegankeli­jk. Voor een pintje of een gelijkwaar­dige consumptie betaalt u wel 2,8 euro. Verwacht wordt dat het driedaagse festival zo’n 100.000 toeschouwe­rs zal trekken.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Het is racen tegen de klok om het centrum klaar te krijgen voor Genk on Stage, dat vanavond van start gaat.
FOTO CHRIS NELIS Het is racen tegen de klok om het centrum klaar te krijgen voor Genk on Stage, dat vanavond van start gaat.
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium