Het Belang van Limburg

FAMILIE “Soms lijkt het of Jo en ik echt getrouwd zijn”

-

Familie sluit een heftig seizoen af met twee cliffhange­rs. Er is de clash tussen Lars (Kürt Rogiers) en Koen (Sieg De Doncker). Lars wil een gezicht kleven op de man met wie Véronique (Sandrine André) hem bedroog en komt tegenover zijn halfbroer te staan. En dan is er het boksgala van Sam (Tinne Ceuppens). Mieke (Caroline Maes) ontdekt het bedrog van haar man Niko (Jo Hens) en Sam, terwijl ze zelf een slippertje had met Lars. “Mieke begon door te hebben dat er meer aan de hand is tussen Niko en Sam, en dat heeft gevolgen”, legt Caroline uit. “Hoewel Niko en Mieke al lang een goed koppel vormen, merk je dat ze stilaan uit elkaar groeien. Mieke vraagt zich af hoe het verder moet voor de toekomst.”

De twee spelen al ruim tien jaar een koppel. “Soms lijkt het of Jo Hens en ik echt een getrouwd koppel zijn. We hebben soms pittige discussies. Maar tegelijk weten we wat we aan elkaar hebben. De scenariste­n deden al pogingen om ons uit elkaar te halen, maar dat is nooit gelukt.” Maes zit 21 jaar in de reeks. “De bedoeling was om dit voor even te doen. Mieke kwam terug uit Brazilië voor de trouw van haar mama, maar actrice Lotte Mariën (die eerst de rol van Mieke speelde, nvdr.) zat met examens en kon niet. Waarop ik inviel.” Maanden later belden ze met de boodschap dat Mieke definitief terugkwam. “Ik was net mama geworden van mijn oudste zoon Arno. Een beetje werkzekerh­eid was mooi meegenomen. En voor je het weet, ben je twee decennia later. Ik besef dat ik door deze rol andere projecten liet liggen. Kiezen is verliezen, maar in mijn geval heb ik veel gewonnen. Elke dag ga ik blij naar de set.”

Bij Familie was het een seizoen met veel vertrekken­de acteurs. “Ik vond het erg dat anciens moesten opkrassen. Maar mensen moeten snappen dat men dat doet om het fris te houden. Als je jaar in jaar uit dezelfde gezichten opvoert, gaat het ooit ook tegensteke­n.”

→ ‘Familie’, VTM, 20.05 uur

 ?? FOTO VTM ?? Caroline Maes als Mieke in ‘Familie’.
FOTO VTM Caroline Maes als Mieke in ‘Familie’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium