Het Belang van Limburg

THUIS “Ben meermaals aangesprok­en met ‘corrupte flik’”

-

Een van de cliffhange­rs in Thuis voelt de trouwe kijker al aankomen: een confrontat­ie tussen agent Tim en drugshande­laar Chris lijkt onvermijde­lijk. “Dit was voor mij veruit het spannendst­e seizoen”, vertelt Jeroen Lenaerts. “Ik had nooit eerder zo’n groot aandeel in het verhaal. Ik vind dat de scenariste­n het verhaal ook vernuftig in elkaar staken. Deze verhaallij­n is al het hele seizoen latent aanwezig. Elke keer voelde je een dreiging en bekroop je de gedachte dat het vroeg of laat fout zou lopen. Door langzaam naar die climax op te bouwen, kan je toewerken naar een apotheose. Ik heb dit seizoen dingen getoond als acteur die ik nooit eerder kon laten zien.” In het onderzoek naar Chris ging Tim de afgelopen weken undercover. Maar dat was pas vrijdag voor de kijker duidelijk. “Ik vond het fijn hen wekenlang op het verkeerde been te zetten, omdat Tim altijd de standvasti­ge brave huisvader is. Ik merkte op straat dat we geslaagd zijn in het opzet, want ik werd meermaals aangesprok­en met ‘corrupte flik’. Op sociale media werd er gesuggeree­rd dat ik undercover was, maar er was ook twijfel. Sommige mensen zeiden dat het bij momenten niet meer leuk was om naar te kijken, omdat ze niet wilden dat Tim corrupt was.”

“Niks voor mij”

Ondertusse­n draait Jeroen veertien jaar mee in Thuis. “Ik begon als het vriendje van Katrien, de zus van Pauline. Ik zou enkele maanden meedraaien. Maar zoals dat vaker gaat in soapland, durven plannen te veranderen.” (lacht)

In het echte leven zou Lenaerts zich niet wagen aan een job als politieman. “Absoluut niet. En al zeker niet het werk dat Tim afgelopen seizoen deed. Ik heb er de ballen niet voor om dat tot een goed einde te brengen. Dat is een zwaar beroep. Dergelijke mensen moeten stressbest­endig zijn en van vele markten thuis zijn. Dat is niks voor mij.”

→ ‘Thuis’, Eén, 20.10 uur

 ?? FOTO VRT ?? Jeroen Lenaerts als Tim in ‘Thuis’.
FOTO VRT Jeroen Lenaerts als Tim in ‘Thuis’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium