Het Belang van Limburg

Pukkelpop lokt u weer de bosjes in met vall-EY

- Christof Rutten

FESTIVAL HASSELT In 2019 pakte Pukkelpop uit met een nieuw podium: vall-EY, verscholen in het bos achter de grote dancetente­n. Ook dit jaar kunnen bezoekers er terecht voor een mix van alternatie­ve muziek en kunst, of om eventjes relaxed in een hangmat te luieren.

“Het fijnste stukje terrein op héél Pukkelpop”. Die reactie noteerden we meer dan eens in 2019 toen we vall-EY bezochten. De plek in het groen, met een paar kleine podia tussen de bomen en hier en daar een hangmat, werd zeer gesmaakt. Een plek waar je even tot rust kan komen en tegelijker­tijd een stukje terrein waar je nagelnieuw­e dingen kan ontdekken. Kortom: Pukkelpop in zijn meest essentiële vorm.

Dat kan dus ook dit jaar: experiment­ele muziek, theater, kunst en performanc­e staat drie dagen lang op het menu, want op donderdag is vall-EY nog niet open. Goed voorbeeld: Justine Grillet die een installati­e/performanc­e brengt met keramiek, metaal, bewegende elementen en geluid. Limburgse acts zijn behoorlijk aanwezig. Op zaterdag creëert cellist Niels Orens (finalist Sound Track) gevoelige loops rond zorgvuldig opgebouwde beats. Tim Vanhamel is er niet met Millionair­e, maar met Comité Hypnotisé: verwacht je aan funky samples en beats. Ook rapper/producer Ashley Morgan uit Hasselt zal er zijn.

In de muziek

Niet in vall-EY, maar ook elke dag van vrijdag tot zondag telkens om 15 uur is er een Immersive sound showcase met het Maasmechel­se KRANKk aan de Booth. Daar kan je naar een concert luisteren zoals dat in de toekomst op festivals zou kunnen klinken, met een geluidssys­teem dat je omsingelt en waardoor je het gevoel moet krijgen dat je werkelijk ín de muziek zit. → Alle namen en meer info op

www.pukkelpop.be

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Ook dit jaar kan je in de vall-EY terecht om even in een hangmat te luieren.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Ook dit jaar kan je in de vall-EY terecht om even in een hangmat te luieren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium