Het Belang van Limburg

AFF gaat eindigen in zatte Syrische bruiloft

- Christof Rutten

FESTIVAL GENK Absolutely Free Festival is fertig met hun affiche: Omar Souleyman sluit het festival dit jaar af. De vuisten ballen en old skool richting Bühne meebrullen kan met de mannen van DIRK.

Omar wie? Omar Souleyman, alias ‘de Syrische debka-king’. Men neme: een geruite keukenhand­doek, een lang wit gewaad, een zonnebril, een pornosnor, een gestaag handjeklap en een muzikant die loos mag gaan met riedeltjes op zijn synthesize­r die Ray Manzarek van The Doors doen blozen van schaamte. Men krijgt: een feestje, zoals u dat ook zou meemaken op een Syrische bruiloft, alleen zal u in Genk een pak zatter zijn. Souleyman zal zijn weg wel vinden, hij was al eerder te gast op Genk On Stage, Pukkelpop en wijlen Zaal Belgie.

Surprise hoofdact

In totaal voegt AFF negentien nieuwe namen toe. Ook DIRK., Dijf Sanders, YIN YIN, Bolis Pupul, David Numwami, Asa Moto, Scalping, Unschoolin­g, Frankie Traandrupp­el, a fungus, Dienne, Loverman, Sevens, Jack Vamp and the Castle of Creep, Bontridder­s, Caspar Auwerkerke­n en Koala Disco zijn nu aan de affiche gelinkt. Eerder maakte het festival de komst van onder anderen Efterklang, Vermin Twins en ILA bekend.

Verrassing­sact

AFF verklapt alvast dat er ook nog een surprise headliner op het podium zal staan. Wie dat is? U2 of een breakdance­nde Wim Dries? Wie zal het zeggen. AFF blijft gratis mits je minstens drie lege batterijen meebrengt, anders betaal je drie euro. Het festival vindt plaats op 5 en 6 augustus aan C-mine Genk.

→ www.absolutely­free.be

 ?? FOTO RR ?? Omar Souleyman sluit dit jaar AFF af.
FOTO RR Omar Souleyman sluit dit jaar AFF af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium