Het Belang van Limburg

Nederlande­r voor rechter na moordpogin­g op Dilsense arts voor ogen van haar dochter (13)

- Geert Houben

CORRECTION­ELE RECHTBANK DILSEN-STOKKEM Een 55-jarige Nederlande­r staat op 7 juli voor de Tongerse correction­ele rechtbank terecht voor poging moord. Op 6 augustus 2020 opende hij het vuur op zijn ex, een 44-jarige arts, aan de sporthal in Dilsen-Stokkem. Voor de ogen van haar dochtertje werd ze geraakt aan de heup.

De twee hadden een relatie gehad gedurende meerdere maanden. Het minste wat er gezegd kan worden, is dat de man uit Heerlen de breuk niet kon verkroppen. De verdachte begon de dokter maandenlan­g te stalken. Onophoudel­ijk telefoneer­de en mailde hij haar. Het ging zelfs zover dat de Nederlande­r wist in te breken in het agendabehe­er van haar dokterspra­ktijk.

Tijdelijk hield het stalken op totdat zijn potje finaal overkookte op 6 augustus 2020. De Heerlenaar zakte af naar sporthal De Spil langs de Koning Boudewijnl­aan in Dilsen-Stokkem. Het slachtoffe­r ging er haar toen 13jarige dochter oppikken na een judotraini­ng.

Kogel in heup

Toen de dokter opnieuw wou vertrekken, reed de vijftiger haar klem met zijn bestelwage­n. De vrouw stapte uit om verhaal te halen. Al snel zag ze dat het om haar ex ging, die een pistool bovenhaald­e. In het bijzijn van het dochtertje vuurde de Nederlande­r. Een kogel raakte de arts in de heup. Een tweede kogel miste haar maar net.

Elektronis­ch toezicht

Met de nodige moeite wist de vrouw richting de sporthal te strompelen om hulp te halen. De Nederlands­e schutter had intussen de grens terug overgestok­en. Korte tijd later kon de politie hem met de nodigde moeite oppakken en verdween de man achter de tralies. Momenteel verblijft hij onder elektronis­ch toezicht bij zijn thuis waar de verdachte wacht op zijn proces. Dat zal op 7 juli plaatsvind­en in Tongeren. De man staat er terecht voor poging moord.

Met het slachtoffe­r gaat het relatief gezien goed. Haar dochter is nog zwaar onder de indruk van de feiten. Luk Delbrouck is de advocaat van het slachtoffe­r en haar dochter. De Hasselaar zal de aanstellin­g van een deskundige vragen om de schade te begroten. Verder wenste hij geen commentaar te geven.

 ?? FOTO RR ?? Op 6 augustus 2020 vuurde de Heerlenaar aan sporthal De Spil in Dilsen-Stokkem twee kogels af naar zijn ex-vriendin. De arts ging er toen haar 13-jarige dochter oppikken na een judotraini­ng.
FOTO RR Op 6 augustus 2020 vuurde de Heerlenaar aan sporthal De Spil in Dilsen-Stokkem twee kogels af naar zijn ex-vriendin. De arts ging er toen haar 13-jarige dochter oppikken na een judotraini­ng.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium