Het Belang van Limburg

BK PRAKTISCH

-

PARCOURSIN­FO EN DEELNEMERS:

surf naar onze praktische gids op speelt. De wegen zijn doorlopend biljartvla­k, waardoor de wind de enige bondgenoot lijkt. Jammer genoeg wordt er weinig wind voorspeld in de Moeren – amper drie Beaufort – en de dubbele passage daar ligt op de respectiev­elijk 156,2 en 118,7 kilometer van de meet. Uiteraard is het bij Evenepoel verstandig om met twee woorden te spreken. In Gullegem Koerse toonde hij dit jaar al dat hij geen selectief parcours nodig heeft om alleen aan te komen. Al stonden daar geen 16 Lotto- en 21 Alpecin-renners aan de start die allemaal helpen controlere­n.

Zonder snelle man is vol koersen voor QuickStep de enige optie, tenzij de ploeg een voorschot neemt op de transfer van Tim Merlier, maar daar gelooft niemand in. In zijn eerste profjaar beet het peloton in Gent ook bijna de tanden stuk op Evenepoel. Kansloos is hij zondag dus allerminst.

ZIJN ER NOG KAPERS AAN DE KUST?

Komt het tot een koninklijk­e sprint, dan is er nog leven na Philipsen, Merlier en De Lie. Denken we maar aan Jordi Meeus. De tweedejaar­sprof uit Limburg dwong onlangs in de Dauphiné Wout van Aert nog tot een heuse kattenspro­ng op de meet. Nog uit Limburg zijn er ook Gerben Thijssen (Intermarch­é – Wanty Gobert), Amaury Capiot (Arkéa-Samsic) en Milan Menten (Bingoal – Pauwels Sauces WB). Timothy Dupont, tweede in Gent achter Merlier, speelt dan weer een thuiswedst­rijd. En dan hebben we het nog niet over Sasha Weemaes (Sport Vlaanderen-Baloise), kampioensc­hapsrenner Edward Theuns en Thibau Nys (Baloise-Trek) gehad.

Speelt de wind wél parten, dan komen we uit bij de Jasper Stuyvens van deze wereld. Yves Lampaert is ook zo’n bondgenoot, net als Sep Vanmarcke en het trio van Jumbo-Visma, met Tiesj Benoot op kop.

Bij Lotto-Soudal kunnen ze naast de kaart van De Lie ook Florian Vermeersch, Tim Wellens, Victor Campenaert­s, Brent Van Moer of ouwe taaie Philippe Gilbert uitspelen, door hen een vrije rol geven voor het geval de koers ineens een andere wending neemt.

Jasper Philipsen

Arnaud De Lie, Tim Merlier

Jordi Meeus, Gerben Thijssen, Remco Evenepoel

Amaury Capiot, Yves Lampaert, Jasper Stuyven, Florian Vermeersch

Timothy Dupont, Thibau Nys, Edward Theuns, Sep Vanmarcke, Sasha Weemaes

→ Op TV:

 ?? FOTO BELGA ?? Legt Alpecin-Fenix zondag iedereen het zwijgen op? Maar hoe heet de afwerker van dienst: Jasper Philipsen (links) of Tim Merlier (rechts)?
Live op Sporza op Eén, zondag vanaf 13.30 uur (vrouwen en mannen)
FOTO BELGA Legt Alpecin-Fenix zondag iedereen het zwijgen op? Maar hoe heet de afwerker van dienst: Jasper Philipsen (links) of Tim Merlier (rechts)? Live op Sporza op Eén, zondag vanaf 13.30 uur (vrouwen en mannen)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium