Het Belang van Limburg

Kopecky: “De gele trui dragen zou een droom zijn”

- Werner Bourlez

BK DAMES Met BK, Giro en Tour wachten Lotte Kopecky (26) zes belangrijk­e weken. En ook daarna wil de Belgische leading lady van de koers nog scoren. “Ja, ik voel de druk, maar die mag mij niet verlammen.”

BK WIELRENNEN (26/6) “Eén tegen allen”

“Ik ga voor een derde driekleur op rij, maar besef dat het als topfavorie­te één tegen allen wordt. Ik heb geen ploegmaats en zal tijdens de wedstrijd de juiste beslissing­en moeten nemen. Ik kan niet op alles reageren. Ik mag zeker niet, zoals op het BK 2019 in Gent, een groep van vijftien laten wegrijden. Want dan is de koers verloren voor mij.

Ik zal kort op de bal moeten spelen maar mag ook niet woekeren met mijn krachten. De concurrent­ie zal zeker proberen om mijn benen zo kapot mogelijk te maken (lacht). Gelukkig zijn er nog enkelingen, zoals Shari Bossuyt, Jesse Vandenbulc­ke en Valerie Demey. We zullen op een bepaald moment misschien de handen in elkaar moeten slaan want als iedereen naar mij kijkt, dan zijn ook zij verloren. Plantur-Pura zal het sterkste blok zijn en zij zullen voor de aanval kiezen. Dat wordt een heel gevaarlijk­e ploeg.”

“In die eerste Tour zou ik graag die nationale trui dragen, dat shirt staat me goed. Dus ga ik er zondag alles aan doen.”

GIRO DONNE (30/6-10/7) “Stage voor de Tour”

“Ik wou de Giro rijden ook al zitten er maar twee weken tussen voor de Tour. In Italië kan ik conditione­el stappen zetten en daarna heb ik tijd om te herstellen. Ik zie het als een belangrijk­e stage, waar de supercompe­nsatie zich zal uiten in de Tour.”

TOUR DE FRANCE FEMMES (24-31/7) “Eindelijk kan ik zeggen

dat ik de Tour rijd”

“Als je aan mensen zegt dat je wielrenste­r bent, vragen velen: en rijd jij ook de Tour de France? Nu kan ik eindelijk ja antwoorden. Ja, ik voel de druk, maar die mag mij niet verlammen. Na de derde rit richting Epernay kan ik misschien de leiderstru­i dragen, want veel sprintster­s zullen moeten afhaken. Dat zou een droom zijn.”

 ?? IMAGES
FOTO GETTY ?? Lotte Kopecky gaat voor een derde driekleur op rij: “Dat shirt staat me goed. Dus ga ik er zondag alles aan doen.”
IMAGES FOTO GETTY Lotte Kopecky gaat voor een derde driekleur op rij: “Dat shirt staat me goed. Dus ga ik er zondag alles aan doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium