Het Belang van Limburg

“Zelfs als we verdedigen wil Vrancken dat ons spel er offensief uitziet”

Drie afwezigen bij Termien

-

Genk sloot de vorige campagne af op 21 mei. De niet-internatio­nals konden dus genieten van vier weken vakantie. Bryan deed dat met volle teugen. Samen met vrouw Leen trok hij naar Bali. “Ik ben daar ruim anderhalve week geweest. Een toffe ervaring. Wat me bijblijft, is het vochtige en warme klimaat. Ook als je niks doet, zweet je. Verder was het er ’s avonds om 18.30 uur al donker. Je hebt daar eigenlijk maar twee seizoenen, het regenseizo­en en het droge seizoen. Wij combineerd­en een halve dag aan het zwembad doorgaans met een excursie van een halve dag. Cultuur en natuur opsnuiven. Zo bezochten wij de beroemde rijstterra­ssen, de apen in Monkey Forest en een opvangtehu­is voor verwaarloo­sde olifanten. Het was mijn eerste trip buiten Europa.”

Tijdens die vakantie werd Wouter Vrancken bij Genk aangesteld als coach. Heb jij hem nog zien voetballen bij Genk?

“Ik stond toen met mijn pa wekelijks in vak MM. Maar van zijn wedstrijde­n herinner ik me niet zo veel. Dat is allemaal heel vaag. Zijn spelersver­leden bij Genk is zeker geen nadeel. Zoiets zorgt toch altijd voor een zekere connectie.”

Hoe was de kennismaki­ng?

“Prettig. Hij heeft ons verteld hoe hij ons wil zien spelen. Hij heeft een heel duidelijke visie. Hij promoot aanvallend voetbal. Zelfs op defensief vlak moet het er offensief uitzien. Ik heb er een positief gevoel bij. Het is nu zaaks om zijn intenties in de ploeg te slijpen. Het wordt afwachten hoe snel wij dat oppikken. Vanaf volgende week, wanneer de internatio­nals terug zijn, kunnen we meer in detail gaan werken. Deze week staat zo’n beetje in het teken van de jeugd. De jonge gasten krijgen de gedroomde kans om zich te profileren.”

Met welke ambities gaan jullie van start?

“Een club als Genk moet altijd vol voor play-off 1 gaan. Dat terzijde, ga ik nu geen eindklasse­ring vooropstel­len. Belangrijk in de eerste fase van het nieuwe seizoen is dat we de fans achter ons krijgen. We hebben een slecht seizoen achter de rug, dus moeten we tonen dat we willen reageren. Alleen zo kunnen we dat tegenvalle­nde jaar in de vergeethoe­k spelen.”

Tot nader order zien we nog geen nieuwe gezichten.

“Dat zal nog wel komen, zeker? Dat is het werk van andere mensen. Er mag van mij gerust wat vers bloed bijkomen, dat zorgt toch altijd voor animo. Pas na de stage en na de oefenwedst­rijden kunnen we een eerste balans opmaken.”

De competitie­start is best pittig. Een trip naar Brugge.

“Ach, we moeten er toch ooit naartoe. Misschien komt het niet eens zo slecht uit dat we die verplaatsi­ng al na speeldag 1 gehad hebben. Het boezemt me alvast geen angst in.”

Het wordt een raar seizoen. Met een WK in november en december.

“Apart, inderdaad. Maar misschien komt dat voor mij persoonlij­k wel goed uit. In Qatar zal ik er allicht niet bij zijn, zo realistisc­h ben ik wel. Dat biedt mij misschien de gelegenhei­d om wat gas terug te nemen en te genieten van onze dochter. Mijn vrouw Leen bevalt in oktober. Ik kijk er echt naar uit.”

Het wordt ook een lang seizoen. Langer nog dan anders.

“Klopt. De start is vroeg en we gaan door tot een eind in juni. Maar daar ga je mij niet over horen zeuren. Het is wat het is.”

Termien moet het nog stellen zonder Janssen, Heeren en Vanoppen. T2 Rudi Lieben: “We gaan er een leuke wedstrijd van maken. Daarna gaat de riem eraf bij Eendracht tot 18 juli.”

DE KERN: Valkeners, Soudant, Swerten, Jeunen, Oizaz, Baerts, Kroonen, Koparan, Piras, Willems, Cosyn, Opdekamp, Degeling, Stefani, Dauwe, Ghiro, Odutayo.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium