Het Belang van Limburg

Waarom Club Brugge voor THES kiest als eerste tegenstand­er

- Kristof Jacobs

CLUB BRUGGE - THES OEFENWEDST­RIJD ZATERDAG 15.30 UUR Zaterdagna­middag speelt THES Sport om 15.30 uur zijn eerste oefenwedst­rijd van het seizoen in en tegen de A-kern van Club Brugge. De wedstrijd in het oefencompl­ex van de landskampi­oen wordt wel achter gesloten deuren gespeeld.

“Hoe Brugge bij ons terechtgek­omen is?”, herhaalt voorzitter én Club-supporter Wendy De Wit de vraag. “Michael Vijverman, de voormalige teammanage­r van KV Mechelen, belde me een tijd geleden. Ze zochten een tegenstand­er van ons niveau. Knokke was misschien de meest logische ploeg, maar zij zaten met de eindronde en beginnen pas op 6 juli te trainen. Wij hadden al twee weken training voorzien, dus het paste ideaal in onze planning. Het is natuurlijk een leuke affiche.

We gaan bovendien naar Brugge om te winnen.” (lacht)

De laatste wedstrijd van THES dateert van 30 april, zes weken later stonden ze weer op het trainingsv­eld voor de voorbereid­ing van de match tegen Club. “We hebben het programma voor volgend seizoen bekeken, het wordt een serieuze klepper”, zegt T2 Steven Van Tilburg. “We hebben de jongens enkele weken in the black box gelaten, een periode dat we hen volledig met rust lieten. We zien op social media dan wel dat ze in beweging blijven, maar we gaan niet verlangen dat ze al beginnen lopen. Het mentale aspect was het belangrijk­ste na een zwaar seizoen. Ik heb ondertusse­n vier trainingen in tien dagen tijd gegeven, zodat ze toch iéts in de benen hebben. Fysiek gezien is dat uiteraard niet ideaal, we gaan zeker niet klaar zijn voor een wedstrijd tegen Brugge. Maar we hopen dat onze jongens een eerste keer kunnen pieken. Daarna trainen de spelers twee weken volgens een individuee­l schema, op 16 juli begint het échte werk. Het is een atypische voorbereid­ing, maar een affiche tegen Brugge laat je niet liggen.”

Basecamp

“Het is sowieso een leuke ervaring om te voetballen in hun basecamp.”, zegt trainer Patrick Witters. “We vertrekken ‘s ochtends met de bus en eten ‘s middag in Brugge. Na de wedstrijd gaan we er met de hele groep een leuke avond van maken. De match zelf ? Het is de bedoeling om iedereen een helft te laten spelen, in de mate van het mogelijke uiteraard. Het is ook een leuke manier om de nieuwe jongens te leren kennen.” Het wordt sowieso geen duel tussen de broertjes Sam en Hans Vanaken. Voor de THES-verdediger komt de match te vroeg na een knieblessu­re, de Club-middenveld­er kreeg langer vakantie na de interlands met de nationale ploeg. “De internatio­nals ontbreken misschien wel, maar het blijft wel een match tegen de A-kern”, zegt middenveld­er Tim Jeunen. “In principe gaan we dus een hele wedstrijd achter de bal lopen (lacht). Al zou dat geen schande zijn. Dat het achter gesloten deuren is, is natuurlijk een domper. Maar we kijken er vooral naar uit om tegen de landskampi­oen te spelen, dat is een unieke ervaring.”

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? THES bereidt zich voor op de wedstrijd tegen Club Brugge: “We gaan naar Brugge om te winnen”, zegt voorzitter én Club-supporter Wendy De Wit .
FOTO KAREL HEMERIJCKX THES bereidt zich voor op de wedstrijd tegen Club Brugge: “We gaan naar Brugge om te winnen”, zegt voorzitter én Club-supporter Wendy De Wit .

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium