Het Belang van Limburg

Vriend van Nina Derwael gaat in Slovakije voetballen

-

BUITENLAND­S VOETBAL SLOVAN BRATISLAVA

Siemen Voet heeft een nieuwe club. De vriend van olympisch kampioene Nina Derwael heeft zijn kribbel gezet onder een driejarig contract bij de Slovaakse kampioen Slovan Bratislava.

De 22-jarige verdediger werd opgeleid bij Club Brugge, speelde op huurbasis bij KV Mechelen en werd vorige zomer verkocht aan PEC Zwolle. In Nederland tekende Voet voor 19 optredens en één doelpunt, maar PEC degradeerd­e uit de eredivisie. Voet trekt nu voor een niet nader genoemde som naar Slovan Bratislava, dat als kampioen van Slovakije komend seizoen aantreedt in de eerste voorronde van de Champions League.

De transfer betekent ook dat Nina Derwael haar vriend minder vaak zal kunnen zien. Zwolle kon ze met de auto bereiken, en in de periode na Tokio, toen haar trainingen op een lager pitje stonden, kon ze in Heerenveen meetrainen met Nederlands­e toppers. Maar Derwael is al een tijdje voltijds in Gent aan het trainen. Haar entourage meldt dat daaraan niets zal veranderen. De grote doelen van Derwael zijn het WK in 2023 in Antwerpen en de Spelen van 2024 in Parijs. Als ze haar niveau tijdig terugvindt, hoopt ze dit jaar ook het WK in Liverpool mee te pikken.

 ?? FOTO RR ?? Siemen Voet krijgt het shirt van Slovan overhandig­d
FOTO RR Siemen Voet krijgt het shirt van Slovan overhandig­d

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium