Het Belang van Limburg

Kevin Borlée verbijt de pijn: “Ik had hier niet moeten lopen”

-

Kevin en Jonathan Borlée zijn nog niet in topvorm, dat leerde het BK atletiek in Gentbrugge. “Maar ik had hier niet moeten lopen”, zegt Kevin, die in de series de snelste was (46.09). “Het probleem is die verdomde wereldrank­ing.”

Kevin Borlée bedoelt: één goede koers volstaat niet. “Ik moet dus wel meer lopen, want ik zou me graag voor de individuel­e 400m kwalificer­en op het WK. Ik ga me niet forceren in de finale op het BK maar het is wel mijn laatste kans. Maar ik sukkel nog altijd met mijn rug. Ik ga elke dag naar de kine, heb pijn, slik ontsteking­sremmers. Ideaal is dat niet.” Jonathan Borlée, fel geplaagd door blessures de voorbije jaren, liep onlangs zijn eerste individuel­e 400m sinds drie jaar. Vrijdag klokte hij 46.94. “Na 200m had ik geen benen meer, ik was donderdag ziek, maagproble­men. Maar ik had koersritme nodig.” Toch zal hij de finale zaterdag niet lopen. Niet wegens de ziekte maar omdat hij zich niet wil blesseren zo kort voor het WK en deftig wil blijven trainen. “Ik kan nu eens twee weken normaal trainen.” Uittredend Belgisch kampioen

Alexander Doom heeft er wel zin. Hij klaarde probleemlo­os de klus in de series (46.14) en is erop gebrand om zijn titel te verlengen tegen Borlée en co.

Ook Jonathan Sacoor staat in de finale. Hij liep dit outdoorsei­zoen nog geen deuk in een pakje boter. Het was wat dom, zegt hij, dat hij met het begin van een coronabesm­etting had getraind en gelopen. Tot op het BK vrijdag liep hij 47.70, ruim onder zijn persoonlij­k record van 45.03. Hij klokte op het BK 46.98. “Als het zwaar wordt, haakt mijn lichaam af, en dat gaat nu iets beter. Maar de dokter zegt: niet forceren. Als die ziekte uit mijn lijf is en ze hebben mij nodig voor de 4x400m, zal ik daar zijn.”

 ?? ??
 ?? BELGA
FOTO ?? Kevin Borlée was vrijdagavo­nd de snelste in de series op het BK atletiek.
BELGA FOTO Kevin Borlée was vrijdagavo­nd de snelste in de series op het BK atletiek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium