Het Belang van Limburg

DILSEN-STOKKEM

-

De politie Maasland heeft de afgelopen dagen verschille­nde meldingen gekregen van vergiftigd­e katten en honden in de woonkern Hoefkamp in Dilsen. De schrik zit er goed in. “Er zijn de hele dag geen honden meer buiten geweest”, klinkt het in de wijk.

Een aantal honden en katten uit de buurt werd de jongste dagen plots ziek en begon bloed te braken. De eigenaars gingen naar de dierenarts, die vaststelde dat ze vergiftigd waren. In een tuin werd ook een stuk vlees gevonden waarin mogelijk vergif zat. De politie waarschuwt iedereen in de omgeving die een huisdier heeft om op te letten wat het dier eet als het in de tuin rondloopt of als het gaat wandelen.

“We hebben de waarschuwi­ng van de politie inderdaad gezien”, zegt een dame uit de wijk. “Ik ga zelf toch nog wandelen in de buurt, maar ik kijk wel goed uit. Ik vertrouw hier niets meer.” “Blijkbaar woont hier iemand die geen dierenvrie­nd is”, reageren andere buurtbewon­ers. “Dat gif is niet vanzelf in het vlees beland. We hebben ook honden en katten, en die houden we nu toch even binnen.”

“Door het nieuws van de politie heb ik hier de hele dag geen hond meer buiten gezien”, zegt een andere bewoner. “Ik ken de honden uit de buurt. Er is er niet één die af en toe te veel blaft. Jammer dat men die diertjes het leven bemoeilijk­t.”

Een bewoner van de Kantonsweg ging zijn hond uitlaten in de losloopwei­de aan de Kapel van de Weerstand in Rotem. “Dat is even rijden met de wagen, maar op Hoefkamp zien ze mij even niet meer met mijn hond.”

Wie iets verdachts gezien heeft en dat wil melden, kan de politie contactere­n via 089/56.92.11.

HASSELT/GENK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium