Het Belang van Limburg

Langere afslagstro­ken op expresweg N80 in Alken

- Rudi De Cock

MOBILITEIT ALKEN Vanaf maandag worden de afslagstro­ken naar de Vliegstraa­t en Langveldst­raat op de expresweg (N80) verlengd. De werken duren twee weken en moeten de veiligheid gevoelig verhogen voor wie wil afslaan naar Alken-centrum.

De betrokken punten op de expresweg zijn al jaren erg gevaarlijk. De afslagstro­ok ter hoogte van Alken-centrum is heel kort, waardoor voorsorter­en op het laatste moment moet gebeuren. “De ingreep was nodig”, zegt woordvoerd­er Sep Vandijck van Wegen en Verkeer. “Er gebeuren regelmatig ongevallen. Door de afslagstro­ken naar de Vliegstraa­t en Langveldst­raat te verlengen, hebben automobili­sten een langere voorsortee­rstrook om veilig rechts af te slaan.” Regelmatig­e gebruikers van de N80 weten dat als iemand zijn richtingaa­nwijzer gebruikt, het erg snel kan gaan. Sommige automobili­sten gebruikten voor alle veiligheid de pechstrook, wat natuurlijk niet mag. Het is nu die pechstrook die voor een langere afslagstro­ok zal gaan zorgen. Aan de overzijde, voor wie van Hasselt komt, is er een gelijkaard­ige situatie voor wie wil afslaan. Aan beide kanten van de N80 komt er dus een verlenging van de afslagstro­ken.

De werken starten op 27 juni en zullen twee weken duren. Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhind­ermaatrege­len. De afritten zijn tijdens de werken volledig afgesloten. Daarvoor is er in een omleiding voorzien. De opritten naar de N80 vanaf de Vliegstraa­t en Langveldst­raat blijven wel beschikbaa­r.

Winnende nummers: 1 - 5 - 7

 ?? FOTO RUDC ?? De werken zullen twee weken duren.
FOTO RUDC De werken zullen twee weken duren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium