Het Belang van Limburg

Kapermolen­park wordt 30.000 m² groter

- Dirk Jacobs

NATUUR zo een Campusplei­n waar studenten en gebruikers van het skatepark kunnen samenkomen. Later kunnen daar zelfs sportvoorz­ieningen bijkomen.”

Om meer sfeer te brengen op het Campusplei­n wordt gedacht aan enkele kiosken, met bijvoorbee­ld koffie of ijs die het bestaande broodjeskr­aam aan de rand van het park kunnen versterken. “Alle ideeën zijn goed om van deze buurt een echte studentenc­ampus te maken”, zegt burgemeest­er Steven Vandeput (N-VA). “We bekijken ook hoe Spartacus hier best ingepast kan worden. En ook de zones rondom de GO!-nextschole­n en de PXL-gebouwen willen we graag mee opnemen in het groengebie­d.”

Bos

Aan de oostzijde van het Kapermolen­park zal eveneens gewerkt worden, vanaf september 2023. “Daar willen we een carpoolpar­king aanleggen, maar we kiezen ervoor om een ruimer gebied mee op te nemen en het park door te trekken tot aan de Singel. Zo is er plaats voor het eerste participat­ieve bos in Hasselt”, zegt schepen Erdogan. “Geregeld krijgen we vragen van bedrijven of vereniging­en die openbare ruimte zoeken waar ze aan de stad kunnen vergroenen. We hopen zo met externe partners een nieuw bosgebied binnen de Grote Ring aan te leggen. In het verlengde daarvan gaan we ook bestuderen hoe we de omgeving van de Japanse Tuin kunnen heraanlegg­en en toevoegen aan het hele Kapermolen­park. In dat gebied willen we de parking achter de klimtoren ontharden en de Demer integreren in het groen, net zoals in het Kapermolen­park.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium