Het Belang van Limburg

Explosieve Bart Peeters zet Genk in vuur

- Chris Nelis

GENK ON STAGE GENK Het ging traag, maar eens op gang was er geen houden meer aan tijdens de eerste avond van Genk on Stage, het driedaags festival dat na een lange coronapauz­e nog eens voluit mocht gaan. Vooral De Mens en Bart Peeters wisten het publiek in te pakken.

Niet alleen aan de main stage begon het volk al snel aan te dikken, ook Hete Kolen, de opvolger van Factor J, lijkt een blijver te worden. Alsof corona nooit bestaan heeft ging het publiek op de meeste plaatsen helemaal los. “Ja, dit heb ik echt gemist”, lacht een vrouw van middelbare leeftijd die zich al dansend haar weg zocht in het publiek. Verrassend was het niet, maar toppers zoals Bart Peeters en De mens wisten ook in Genk als vanouds het publiek in te pakken en een stukje te laten zweven. Het zag niet voor niets zwart van het volk voor het stadhuis. De fans van Bart Peeters kregen waar ze om vroegen: een hyperkinet­ische muzikant die dolle refreintje­s en geniale muziekstro­fen over het barstensvo­l gevulde Stadsplein joeg. Meezingers? De ene na de andere. En het publiek hield ervan.

En het is nog niet gedaan. Ook op zaterdag en zondag staan op de affiche van Genk on Stage een hele rist aan belofte- en talentvoll­e muzikanten. Als het weer meezit zoals vrijdagavo­nd, worden de fans weer dubbel en dik verwend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium