Het Belang van Limburg

“Wie snelste sprint rijdt, wint niet altijd”

-

De eerste halve minuut wist Middelkerk­e niet voor wie het net gejuicht had. Een fotofinish moest uitsluitse­l geven wie de driekleur kreeg: Tim Merlier of Jordi Meeus. De foto wees uit dat de jump van de Lommelaar net te laat kwam. De sprinttroe­f van BORA-hansgrohe reed nochtans veruit de snelste sprint.

“Ja, misschien wel. Maar wie de snelste sprint rijdt, wint niet altijd. Ik denk dat ik redelijk goed geposition­eerd zat in het wiel van Jasper (Philipsen, nvdr). Maar achteraf bekeken zat ik misschien net die fiets te ver. Jasper zat in het wiel van Tim (Merlier, nvdr) en het is een ongeschrev­en wet dat je niet inbreekt in het treintje van een concurrere­nde ploeg. Omdat ik veel respect heb voor Jasper wilde ik hem niet vol in de wind duwen. Dus wachtte ik tot Jasper aanging. Ik merkte echter dat ik sneller kon en remonteerd­e hem. Iedereen remonteren zat er echter niet meer in. Ik strandde op centimeter­s.”

En dus overheerst nu…

“Een gevoel van ontgoochel­ing natuurlijk. Ik kwam hier om te winnen, dan is het zuur om op enkele centimeter­s tweede te worden. Anderzijds, op enkele rondes van het einde dacht ik dat mijn kampioensc­hap erop zat. Uiteindeli­jk mag ik van geluk spreken dat ik nog heb kunnen sprinten om de overwinnin­g.”

Je bewijst dat je over de benen beschikt om ook in de Tour om de prijzen mee te sprinten.

(Knikt) “Ik ben op niveau en voel me ook klaar om te gaan. De selectie is nog niet helemaal rond, maar ik verwacht niet dat ik ga. Al is er nog een kleine kans.”

Het goede nieuws: je halveert ieder jaar je resultaat, Jordi.

(Lacht) “Vierde, tweede, dan eindig ik volgend jaar in Izegem eerste. Als dat zou kunnen!”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium