Het Belang van Limburg

Dina Scavone verovert zilver bij clubrenste­rs

- Freddy Vaes

Nationale kampioensc­happen zijn het ding van Dina Scavone, dochter van ex-profvoetba­ller Daniel. Dina behaalde die landstitel in 2019, maar dan op de fiets als junior. Nu ging ze naar huis met zilver.

Zondagmidd­ag stond ze in Middelkerk­e opnieuw op het podium. Haar 12de plaats was goed voor zilver bij de meisjes van clubploege­n. En het had niet veel gescheeld of ze mocht zelfs twee keer de podiumcere­monie meemaken. Ze finishte immers als 4de in de categorie U23. Net naast dat podium dus. “Jammer dat ik dat laatste podium net heb gemist waardoor het gevoel toch een beetje dubbel is. In de slotronde reden zeven meisjes weg en Plantur-Pura trok voluit de kaart van Kim De Baat. Op dat moment wist ik dat het gat niet meer zou gedicht worden. Ik had gegokt op een massaspurt, maar dat zat er niet meer in.”

Koersplezi­er

Toch vindt Dina dat ze weer een paar stapjes vooruit heeft gezet. “Ik had het vorig jaar moeilijk. De overgang van juniores naar beloften was groot en door corona kon ik niet veel koersen. Daardoor ging het plezier wat weg, maar dat is sinds dit jaar weer helemaal terug. Onder meer dankzij mijn overstap naar het clubteam S-bikes. Vroeger maakte ik deel uit van een UCI-team en die druk was voor mij iets te groot. Een stapje terug maakt voor mij een wereld van verschil. We zijn een echte vriendengr­oep met goede rensters en de ervaren Saartje Vandenbrou­cke neemt ons op sleeptouw. Het is uiteraard de bedoeling om op termijn opnieuw hogerop te klimmen, maar laat me dat nu met kleine stapjes proberen te doen. Dit BK was weer zo’n stapje.”

Van dinsdag tot donderdag neemt Dina deel aan de Lotto Belgium Tour. “Mijn eerste rittenweds­trijd als elite. Spannend, maar ik kijk er wel naar uit.”

 ?? FOTO MARC VAN HECKE ?? Dina Scavone (links) sprintte naar de twaalfde plaats, goed voor zilver bij de clubrenste­rs.
FOTO MARC VAN HECKE Dina Scavone (links) sprintte naar de twaalfde plaats, goed voor zilver bij de clubrenste­rs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium