Het Belang van Limburg

“Hij kan de stap naar eerste elftal maken”

-

Net als in de voorbije oefenwedst­rijden tegen Zepperen en Tienen kreeg Rein Van Helden (19) ook speelminut­en tegen Anderlecht. De van opleiding centrale verdediger mocht opnieuw opdraven als centrale middenveld­er en kweet zich prima van zijn taak. “Ik probeer gewoon mijn best te doen”, reageert de Genkenaar.

Bernd Hollerbach is gecharmeer­d door wat Van Helden al liet zien tijdens deze voorbereid­ing. “Hij toont de juiste mentalitei­t. Kan hij die blijven opbrengen, dan kan hij de stap naar het eerste elftal maken. Hetzelfde geldt voor Andrea Librici”, zo sprak de STVV-coach.

Van Helden zelf blijft er bescheiden onder: “Ik probeer gewoon mijn best te doen en zoveel als mogelijk te leren van de ervaren spelers in de ploeg zoals Teixeira en Bauer.”

Van Helden is een jeugdprodu­ct van STVV. De voorbije weken werkte hij zich stevig in het zweet in de Spartaanse voorbereid­ing van Hollerbach. “Het is inderdaad zwaar, maar tot nu toe zijn er nog geen slachtoffe­rs gevallen”, lacht hij. “Al laat het wel zijn sporen na. Zo heb ik mijn vriendin maar een drietal keer gezien in de laatste maand. En ’s avonds val ik meteen als een blok in slaap. Ach, ik trek me op aan het feit dat we van het harde labeur de vruchten zullen plukken binnen enkele weken.” Rein is de zoon van Koen Van Helden, coach van eersteprov­incialer Park Houthalen. “Mijn vader volgt al mijn wedstrijde­n. Hij is de belangrijk­ste persoon in mijn carrière. Hij probeert me zo goed mogelijk te adviseren en dat advies neem ik natuurlijk mee. Hij zit al zo lang in het voetbal, hij kan het weten.”

 ?? FOTO BELGA ?? Rein Van Helden.
FOTO BELGA Rein Van Helden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium