Het Belang van Limburg

Red Flames verliezen voorlaatst­e oefenduel voor EK

- Valerie Van Avermaet

VROUWENVOE­TBAL BELGIË 0 - OOSTENRIJK 1 De Red Flames hebben hun voorlaatst­e oefenwedst­rijd als voorbereid­ing op het EK verloren. Bondscoach Ives Serneels laakte na de 0-1 tegen Oostenrijk het gebrek aan duelkracht van zijn ploeg.

Duelkracht, hardheid en intensitei­t. Dat wilde Ives Serneels van zijn team zien in wat de generale repetitie voor de EK-wedstrijd tegen IJsland (10 juli) was. De Red Flames lieten zich echter te makkelijk wegzetten door Oostenrijk: 0-1.

“Ik heb er moeite mee, ja”, reageerde Serneels na afloop geïrriteer­d. “Ik ben nu al een tijdje bondscoach en dat gebrek aan agressivit­eit is iets wat ik te dikwijls moet bovenhalen. En ze wéten het. We trachten elke training die intensitei­t te integreren. Al kan ik moeilijk vragen dat ze elkaar van het veld gaan schoppen. Op dat gebied heb ik een hele lieve groep, maar die liefdadigh­eid moet eruit op het veld. We gaan een EK spelen, daar moet het vanaf de eerste minuut tegen 110 per uur zijn qua duelkracht en agressivit­eit. Zoals Oostenrijk het ons getoond heeft.”

Ook voetballen­d maakten de Flames meer dan eens de foute keuzes in hun passing en loopacties. Ze zochten, maar hadden het moeilijk om de oplossinge­n en de ruimtes te zien. Kapitein Wullaert had haar dagje niet, ook bij de rest van de ploeg was het allemaal net te slordig. Iets wat ook tegen NoordIerla­nd donderdag al het geval was.

Na rust kwamen de Flames wel iets beter uit de kleedkamer, maar scoren lukte niet. Iets wat aan de overkant wel lukte. Plattner knalde vanuit een schuine hoek de 0-1 tegen de netten. Niet onverdiend. De opdoffer schudde de Flames echter niet wakker, want een reactie kwam er niet meer. Serneels heeft nog werk voor de boeg als België IJsland op 10 juli wil verslaan.

RED FLAMES: Evrard, Cayman, Kees, De Neve, Philtjens, Vanhaeverm­aet, Delacauw (79’ Eurlings), Biesmans (79’ Minnaert), Wullaert, De Caigny (79’ Van Kerkhoven), Dhont (71’ Deloose).

DOELPUNT: 65’ Plattner 0-1.

 ?? FOTO BELGA ?? Wullaert en co kregen een les in duelkracht.
FOTO BELGA Wullaert en co kregen een les in duelkracht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium