Het Belang van Limburg

Australisc­he Blum pakt eerste zege op Millennium

-

Kristalle Blum weende tranen van geluk toen ze op de slothole van Millennium vernam dat ze de Golf Vlaanderen LETAS Trophy op haar naam geschreven had. “Ik wist niet waar ik ergens zou eindigen, want ik speelde die slotronde erg slecht.” In het zog van de 24-jarige Blummie verdrongen zich vier speelsters, waar de absolute topfavorie­te Chiara Noja bij hoorde. Ook een Belgische. Amateur Sophie Bert onderstree­pte al het goede wat over de Deurlese verteld werd. Zij had één slag voorsprong op het Belgische supertalen­t Savannah De Bock. “Ik had zo’n gedeelde tweede plaats in een pro-wedstrijd echt niet verwacht. Dat ik net vóór Savannah eindigde, was een extraatje. Een wedstrijdj­e in de wedstrijd.”

Wie eerst ontgoochel­d was, maar nadien haar glimlach terug vond was Chiara Noja. De pas 16-jarige Duitse die in Dubai woont, is volgens kenners nu reeds een toekomstig­e hele grote. Een foute keuze op de voorlaatst­e hole, ingegeven door haar vader die als caddie fungeerde, deed haar de das om.

“Dat is de tweede maal dat ik hier in België runner-up word. Verleden jaar was dat zo in Rinkven.” Ze vertelde er echter niet bij dat ze dit seizoen al tweemaal won en de LETAS-ranking meer dan comfortabe­l aanvoert.

 ?? FOTO LETAS ?? De Australisc­he Kristalle Blum schitterde op Millennium.
FOTO LETAS De Australisc­he Kristalle Blum schitterde op Millennium.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium