Het Belang van Limburg

“Iedereen is verbaasd hoe fit ik ben”

-

dan het socializen. Als ik echt mag kiezen, ben ik liever thuis dan op het circuit, hoor.“

Nadat Wickmayer in april 2021 haar eerste kind had gekregen, pakte ze begin februari haar loopbaan weer op. Ze hervatte met wisselend succes in kleinere toernooien, Wimbledon is haar eerste topeveneme­nt. Door haar beschermde ranking kon de 32-jarige Antwerpse een wildcard aanvragen voor de kwalificat­ies, die ze vervolgens met vlag en wimpel doorsparte­lde. Toch beschouwt het nummer 603 van de wereld deze kwalificat­ie niet als de ultieme validatie van haar beslissing. “Zo mag je het niet zien. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van dat besluit. Ik ben niet alleen met het oog op resultaten teruggekee­rd, maar vooral omdat mijn hart me die richting uitstuurde. Tennis was geen afgesloten hoofdstuk in mijn leven. Dit resultaat bewijst wél dat ik de juiste keuzes gemaakt heb tijdens en na mijn zwangersch­ap, en dat ik de juiste voorbereid­ing heb gevolgd.”

58.000 euro

Kwalificat­ie voor de hoofdtabel betekent ook zekerheid over een premie van 58.000 euro, maar Wickmayer relativeer­t het belang daarvan. “Mooi meegenomen, maar geld was nooit mijn ultieme drijfveer. Ik maak niet elke week mijn rekening. Dat is zeker niet de reden waarom ik ben teruggekee­rd, anders zou ik al die kleine

toernooien niet spelen.”

Vandaag vier Belgen

Wickmayer komt als vierde en laatste aan de beurt op Court 9 tegen de Chinese Lin Zhu (WTA 98). Ook Elise Mertens (WTA 30), Alison Van Uytvanck (WTA 46) en David Goffin (ATP 58) komen vandaag in actie. Mertens staat tegenover de Colombiaan­se Camilla Osorio (WTA 61) in de tweede wedstrijd op Court 4, Van Uytvanck treft op Centre Court Emma Raducanu (WTA 11), winnares van de US Open én lieveling van heel Groot-Brittannië (tweede duel na 14.30u) en Goffin draaft als laatste op op Court 17 tegen de Moldaviër Radu Albot (ATP 115).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium