Het Belang van Limburg

Geerts is WK-leiding alweer kwijt

-

Altijd nuchter, die Jago Geerts. Na een knalpresta­tie zal hij nooit hoog van de toren blazen. Na een nederlaag - zo mag je zijn vierde plek (2+5) in Indonesië gerust noemen - blijft hij ook rustig. “Natuurlijk is het niet leuk om de WK-leiding alweer kwijt te spelen, maar het had ook veel erger gekund”, zegt de rijder van het Genkse Kemea Yamaha. “Meer dan de helft van de rijders in ons hotel werd getroffen door een voedselver­giftiging. Daar ben ik gelukkig gespaard van gebleven.”

Te ongeduldig

Het moet gezegd: het gloednieuw­e Rocket Motor Circuit in Sumbawa mag er wezen. Veel hoogtevers­chillen, heel wat off camberboch­ten en mooie springberg­en. In de eerste reeks leek er ook weer een heerlijk gevecht tussen titelrival­en Geerts en Vialle in de maak. De Balenaar schoof snel op van plek vijf naar twee en dichtte in een mum van tijd de kloof op de Fransman. “Maar dan maakte ik een foutje. Ik kon een val net vermijden, maar verloor wel terrein”, zucht Geerts. “Ik probeerde nog wel terug te keren tot in het wiel van Vialle, maar kreeg dan met een haperende achterrem af te rekenen.”

In de tweede reeks liep het al heel snel mis voor de vicewereld­kampioen. In de derde bocht lag Geerts al tegen de grond. “Horgmo sprong niet door. Ik hing al in de lucht en kon hem niet meer ontwijken”, aldus Jago. “Kon ik weer beginnen achtervolg­en. Normaal gezien pak ik zo’n inhaalrace altijd beredeneer­d aan, maar nu was ik te ongeduldig, te gretig toen ik achter Karssemake­rs hing. Gevolg:

twee stomme valpartije­n.”

Even rust

De Kemea Yamaha-rijder bleef dan ook steken op de vijfde plaats, goed voor plek vier in de Grote Prijs. Maar hij pakte wel 12 punten minder dan Vialle, die beide reeksen won. In de WK-stand speelt de Fransman dus weer haasje-over met Geerts. De KTM-rijder telt - met nog zeven GP’s te gaan, goed voor 350 punten - nu vier puntjes meer dan onze landgenoot. “Niet fijn, maar ook geen ramp”, aldus Geerts. “Ik heb de schade kunnen beperken. Na de tweede reeks bleek dat mijn achterwiel serieus beschadigd was door die val. Voor hetzelfde geld had ik de meet niet eens gehaald. Dan waren het nul punten geweest.”

Geerts en co krijgen voor het eerst dit seizoen nu twee weekendjes rust. En dat is meer dan welkom, zo blijkt. “Vooral na deze verre en zware trip”, aldus Jago. “Ideaal ook om wat nieuwe dingen te proberen. Vooral mijn starts moeten beter. Daar moeten we dringend iets op vinden.”

 ?? FOTO @FULLSPECTR­UMMEDIA/ RAY ARCHER ??
FOTO @FULLSPECTR­UMMEDIA/ RAY ARCHER
 ?? ?? Jago Geerts verspeelde de WK-leiding aan Tom Vialle (foto inzet)
Jago Geerts verspeelde de WK-leiding aan Tom Vialle (foto inzet)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium