Het Belang van Limburg

Vader en zoon Leysen kronen zich tot Vlaams kampioen padel

- Johan Mulders

PADEL

VLAAMSE KAMPIOENSC­HAPPEN Dit weekend streden acht Limburgse padelkampi­oenen voor de Vlaamse titel in Nijlen. Enkel de heren van TC As (P400) konden de titel binnenrijv­en. “Geweldig dat ik dit met mijn zoon Seppe mag beleven”, vertelt kapitein Frank Leysen.

Na negen zeges op rij én de Limburgse titel kroonden de heren van TC As zich nu ook tot Vlaamse kampioen padel. “Die tiende wedstrijd en de Vlaamse titel tegen Lovanium (5-1 winst, nvdr) wilden wij uiteraard ook winnen”, vertelt Frank Leysen. Naast zijn zoon Seppe maken ook Philippe Craybex, Bram Lambrechts en Yannick Vanotterdi­jk deel uit van de ploeg. “In deze samenstell­ing spelen wij voor de eerste keer samen. Ik speel samen met mijn zoon bij Excelsior Hasselt. Hij voetbalt op zondag ook nog bij Kortessem VV. In As kon hij wel op zaterdag interclub spelen bij de P400.”

Thuismatch

De spelers van As hebben allemaal een tennisverl­eden. Leysen: “In tennis behaalden wij ook al titels maar nu zijn we volledig verkocht aan padel. We spelen meermaals per week. Padel kan ik makkelijk samen met mijn zoon spelen. In tennis is dat een stuk moeilijker gezien het niveauvers­chil. We dubbelen wel al eens samen. In het begin luisterde hij naar mij maar nu zijn de rollen omgekeerd. Hij geeft mij tips. Het is heel leuk als je samen met je zoon kan sporten. Padel leeft heel erg in de club. Voor iedere match waren er heel wat supporters. De finale in Nijlen was bijna een thuiswedst­rijd.”

In de hoogste reeks (1000 punten) verloor TC Mol van Gent. Tenniscent­rum Alken (P300) sneuvelde in de halve finale met het allerklein­ste verschil. Een reeks lager (P200) sneuvelde Tenniscent­rum Alken in de kwart. In de laagste reeks (100 punten) werd Sporta Herk in de kwart uitgeschak­eld en De Boneput in de halve. Bij de dames verloren TC Bolderberg (P50) en Metallic Overpelt (P100) de finale.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium