Het Belang van Limburg

Drie titels voor KTC Diest en Romershove­nse TC Jus In

- Johan Mulders

TENNIS PROVINCIAL­E FINALES JEUGDINTER­CLUB Dit weekend werden 24 provincial­e kampioenen gehuldigd op de finales van de jeugdinter­club in Hamont. Romershove­nse TC Jus In en KTC Diest mochten drie keer victorie kraaien. TC Ham, TC De Nethe, Excelsior TC Hasselt en Tenkie Park gingen met twee titels naar huis.

TC Mol was met vier ploegen van de partij. “Nog nooit waren wij zo succesrijk”, glundert hoofdtrain­er Wim Bryon. Met 1.569 leden is Mol de grootste club van het gewest Limburg. “Die groei hebben we niet alleen te danken aan padel. Wij zetten ook steeds meer in op tennis”, weerlegt Bryon. “Naast het recreatiev­e leggen we ook steeds meer de klemtoon op het competitie­ve in de club door het aantrekken van uitstekend­e trainers. De betere spelers komen zeker aan hun trekken in onze club. Het bewijs is er, Nyla Swinnen is de eerste die zopas werd geselectee­rd voor het KDT-project van Tennis Vlaanderen. Vier ploegen in de finale van de jeugdinter­club is ongezien. Voor onze jeugdwerki­ng is dit een mooie bekroning.”

Voor de Molse tennisclub is dit zeker niet het einde. “Wij gaan nog extra overdekte padelvelde­n aanleggen. Ook voor tennis zijn er plannen. Volgende maand organisere­n wij bovendien voor de eerste keer een Tennis Europe U14 toernooi. Enkele van onze spelers krijgen wellicht een wildcard zodat ze voor de eerste keer kunnen proeven van een internatio­naal toernooi. Voor onze jeugdspele­rs moet dit een extra stimulans zijn om verder te gaan op de ingeslagen weg”, besluit Bryon.

KAMPIOENEN: TC Den Bruul (U9/2), Exc. TC Hasselt (U9/3), Exc. TC Hasselt (J11/2), Romershove­nse TC Jus In (J11/3), Romershove­nse TC Jus In (J11/4), KTC Diest (J13/2), TC Lummen (J13/3), Tenkie Park (J13/4), TC Heusden (J15/2), TC Ham (J15/3), TC Winterslag (J15/4), TC Mol (J17/3), TC De Nethe (J17/4), KTC Diest (M11/2), GT Tessenderl­o (M11/3), TC Hamont (M11/4), KTC Diest (M13/2), Tenkie Park (M13/3), TC Hechtel-Eksel (M13/4), TC Wimbledon (M15/2), TC As (M15/3), TC De Nethe (M15/4), TC Ham (M17/3) en Romershove­nse TC Jus In (M17/4).

→ De foto’s van alle finalisten kan je bekijken

op www.hbvl.be/tennis

JEUGDSTERR­ENTOERNOOI TC DE KREKEL PEER

JEUGDSTERR­ENTOERNOOI GT TESSENDERL­O

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Het Limburgs getinte TC Mol was met vier ploegen van de partij.
FOTO SERGE MINTEN Het Limburgs getinte TC Mol was met vier ploegen van de partij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium