Het Belang van Limburg

Everzwijne­n woelen tussen de graven op kerkhof Halveweg

- Toon Royackers

DIEREN ZONHOVEN Enkele everzwijne­n zijn afgelopen weekend binnen geraakt op het kerkhof van de Halveweg in Zonhoven. Daar werd het gras tussen verschille­nde graven omgewoeld. “We gaan het meteen terug opruimen”, zegt schepen Johan Schraepen (Open Vld).

Bezoekers van het kerkhof ontdekten zondagmorg­en dat het kerkhof ongewenst bezoek gekregen had van wilde zwijnen. In het gras zijn hun pootafdruk­ken duidelijk zichtbaar. Enkele everzwijne­n hebben het gras op het padje tussen de zerken omgewoeld. Een drietal graven kwamen daarbij tevens onder de smurrie te zitten.

Wilde vogels

Problemen met everzwijne­n zijn er tot nu toe nog niet geweest. “Wel zijn er al eens wilde vogels langs geweest”, weet schepen Johan Schraepen (Open Vld). “Die ook in het gras kwamen woelen. Vervelend natuurlijk. Maar we gaan het wel meteen terug opruimen en proper maken. Maandag gaat de ploeg aan de slag.” De gemeente wil ook bekijken hoe de everzwijne­n geweerd kunnen worden. Het kerkhof is eigenlijk al volledig omheind, alleen aan de straatkant staat de poort altijd open. Mogelijk zijn de zwijnen dus over straat gelopen, om zo het kerkhof binnen te raken.

 ?? FOTO TR ?? Een drietal graven kwamen daarbij tevens onder de smurrie te zitten.
FOTO TR Een drietal graven kwamen daarbij tevens onder de smurrie te zitten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium