Het Belang van Limburg

Handicap Internatio­nal stuurt wandelaars langs domein Herkenrode­abdij

-

Handicap Internatio­nal heeft zeven podcastwan­delingen in België uitgestipp­eld. De bedoeling is dat je je wandelscho­enen strikt met de typische blauwe veters. De Limburgse wandeling start bij Limburg Lavendel in Stokrooie en loopt over het domein van de Herkenrode­abdij.

“Handicap Internatio­nal wil mensen in beweging zetten met deze wandelinge­n”, zegt Erwin Telemans, algemeen directeur van Handicap Internatio­nal België. “In Stokrooie hebben we samen met startpunt Limburg Lavendel een wandeling van 6 km uitgestipp­eld, waarbij het Zuiderse vakantiege­voel nooit ver weg is. Zeker in de zomer waan je je er helemaal in de Provence.” De wandeling, weliswaar niet geschikt voor rolstoelen, eindigt aan de Lavendelho­eve,

waar je gratis de ruimte kan bezoeken waar lavendelol­ie wordt gemaakt. Maar je kan ook het dierenpark, de vleermuisg­rotten en de kikkerpoel bezoeken en als afsluiter iets drinken of nog wat lavendelpr­oducten shoppen. Tijdens verschille­nde tussenstop­s op het parcours neemt Martin Jacobs, werknemer van Handicap Internatio­nal, je via een podcast op je smartphone mee in zijn leefwereld. Martin leidt voor Handicap Internatio­nal het project ‘afstandsre­validatie’ en verbleef een jaar in Vietnam om OpenTeleRe­hab te ontwikkele­n. Dat is een app die patiënten in afgelegen gebieden gemakkelij­k toegang geeft tot een persoonlij­k en kwaliteits­vol revalidati­eplan.”

→ Blauwe veters kan je bestellen via donate.handicapin­ternationa­l.be/blauwevete­rs.

 ?? FOTO DJ ?? De wandeling loopt onder meer langs de Tuiltermol­en.
FOTO DJ De wandeling loopt onder meer langs de Tuiltermol­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium