Het Belang van Limburg

Twintigers voor assisen na doodsteken Hasselaar die hen onderdak bood

-

ASSISSEN

Hasselaar Jarrit Hermans (24) en Beringenaa­r Stefano Ceci (30) staan vanaf 12 september in het Tongerse assisenhof terecht voor de moord op Johannes Van Wordragen. De Hasselaar bood met zijn vzw ‘Goed’ onderdak aan mensen die het sociaal moeilijk hebben.

Op 27 september 2018 vindt een wandelaars­ter het levenloze lichaam van Johannes Van Wordragen in een gracht langs de E313 in de Voogdijstr­aat in Hasselt. Het slachtoffe­r woont nog geen kilometer verderop. In zijn huurwoning biedt hij zeven mannen onderdak, die het moeilijk hebben in de samenlevin­g. De kamer van Van Wordragen hangt onder het bloed, waarna een bewoner de hulpdienst­en alarmeert.

Gewurgd en doodgestok­en

Medebewone­rs weten dat Hermans en Ceci het er al meermaals te bont hebben gemaakt. Een kort lontje in combinatie met drugs en alcohol doen de twee vrienden meermaals flippen. Nadat Van Wordragen de twintigers wil buiten zetten, gaan ze helemaal over de rooie. Van Wordragen moet meerdere klappen incasseren. Ze dumpen de vijftiger in een gracht, waar de beschuldig­den hem wurgen en messteken toedienen. Het duo is niet aan zijn proefstuk toe. Een maand voor de dood van Van Wordragen takelden ze een andere Hasselaar toe die hen onderdak gaf. Ook hij wilde de twee buitenkege­len uit zijn appartemen­t. Daarop bonden ze hem vast aan een radiator en maakten zich onder meer schuldig aan waterboard­ing door een handdoek over het gezicht van het slachtoffe­r te leggen en hem te overgieten met water. Voor deze feiten kregen de twee 40 en 36 maanden cel. Op 6 september volgt de jurysamens­telling, waarna het proces op maandag 12 september van start gaat. De zaak zal naar verwachtin­g zes dagen duren. Er passeren 51 getuigen de revue.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Van Wordragen werd in een gracht gedumpt, waar de twee hem wurgden en messteken toedienden.
FOTO TOM PALMAERS Van Wordragen werd in een gracht gedumpt, waar de twee hem wurgden en messteken toedienden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium