Het Belang van Limburg

Deze vijf Limburgers scoren in het buitenland

- Hanne De Belie

SUCCES ZONDER GRENZEN HASSELT

Limburgers zijn wereldburg­ers. Dat bewijzen de vijf verhalen in de zomerreeks Succes zonder grenzen nog maar eens. Vijf inspireren­de verhalen over succes, met vallen en opstaan. Succes over de grenzen heen, tot in alle uithoeken van de wereld: van Marokko en Turkije tot Indonesië, Londen en de Verenigde Staten.

In het eerste deel van Succes zonder grenzen vertellen Anja Braeken (48) en Ben Olaerts (50) uit Opglabbeek (Oudsbergen) hoe ze veertien jaar geleden hun frituur verkochten om op het Indonesisc­he eiland Lombok een luxueus hotel te starten. Na twee zware coronajare­n zijn ze weer helemaal klaar om opnieuw - soms bekende gasten te ontvangen. Met twee nieuwighed­en: “Ultraluxe private villa’s met butler en helipad en een restaurant op een idyllisch stukje strand op de Gili-eilanden”, zegt Anja.

Netflix

De tweede aflevering vliegt naar Los Angeles, waar Peltenaar Michiel Thomas scoort als documentai­remaker. Van Pelt ging hij naar de Brusselse filmschool om uiteindeli­jk in het Amerikaans­e LA te belanden, waar hij begon als cameraman op de rode loper. “Welke sterren ik al gefilmd heb? Je kan beter vragen: welke niet”, lacht Michiel. Met zijn eerste docu Game Face haalde hij een deal met Netflix binnen. Ook opvolger That’s Wild en zijn nieuwste Gemmel & Tim winnen internatio­nale prijzen bij de vleet.

De in Beringen geboren en getogen Sebnem Gunay (28) is dan weer onbekend in België, maar in Turkije kent iedereen haar. Of toch zeker haar modelabel SBNMGNY. “Kleurrijk. Sportief. Soms sexy”, zo omschrijft ze haar ontwerpen. Vijf jaar geleden droeg het Amerikaans­e topmodel Gigi Hadid haar trui op de Fashion Week in Parijs. De foto ging de wereld rond en intussen verovert Sebnem vanuit Istanbul de wereld.

The New York Times

Deel vier gaat de culinaire toer op richting Marrakech, waar chef en creatievel­ing Carlo Simons (39) uit Houthalen-Helchteren in 2019 zijn restaurant Dar Simons opende. “Als ik ooit in The New York Times sta, kan ik stoppen”, dacht Simons voor hij zijn zaak opstartte. Zijn restaurant was amper open en hij stond er al in. In de vijfde en laatste aflevering van Succes zonder grenzen doet Beringenaa­r Mitchel Elsen (38) zijn verhaal, die pendelt tussen New York en Londen. Zijn productieh­uis Hype Empire is gespeciali­seerd in reclamespo­ts voor grote merken, met de focus op sport. “Welke merken? Reebok, Nike, Adidas, maar ook Spotify, Super Bowl of Arsenal en Man City”, vertelt hij.

 ?? THE LOMBOK LODGE
FOTO FILMMAGIC
FOTO
FOTO SBNMGNY ?? Oudsbergen­aren Ben en Anja, hier met zoon Olivier, baten een luxehotel uit in Lombok.
Peltenaar
Michiel Thomas scoort als documentai­remaker in Los Angeles.
Het modelabel van Sebnem Gunay is in Turkije zeer bekend.
THE LOMBOK LODGE FOTO FILMMAGIC FOTO FOTO SBNMGNY Oudsbergen­aren Ben en Anja, hier met zoon Olivier, baten een luxehotel uit in Lombok. Peltenaar Michiel Thomas scoort als documentai­remaker in Los Angeles. Het modelabel van Sebnem Gunay is in Turkije zeer bekend.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium