Het Belang van Limburg

“Ik heb hem nooit helemaal vertrouwd”

-

GIJZELING MERKSPLAS

Peter V.H., de veertiger die in Merksplas de zoon van zijn ex doodde, heeft een lang traject van instelling­en achter de rug. “Sinds een jaar ging het beter, maar hij kon niet verdragen dat Cindy een andere vriend had”, zegt zijn vader.

“Terwijl mijn zoon zaterdagoc­htend Cindy gijzelde op de zolder van haar huis, heeft hij me gebeld met zijn gsm. Vier keer, denk ik. Ik heb geprobeerd hem te overtuigen om haar te laten gaan en zich over te geven aan de politie.” De vader van Peter V.H., de man die zaterdag bij zijn exvriendin Cindy B. binnendron­g, haar dochter zwaar verwondde en haar zoon ombracht, is gechoqueer­d door de feiten die zijn eigen zoon pleegde. “Ik ken Cindy en haar kinderen. Wat hen is overkomen, doet me zeer veel verdriet”, zegt de man. “Mijn zoon is altijd al erg moeilijk geweest om mee om te gaan. Als je hem tegenkomt, dan kan hij een vlotte babbelaar zijn. Maar ik heb hem nooit helemaal kunnen vertrouwen, hij liegt over van alles en nog wat. En hij heeft zware mentale problemen. Hij krijgt al lange tijd psychische hulp. Maar ik had nooit durven te denken dat hij tot dit in staat was.”

Aan de beterhand

De levensloop van zijn zoon die de zestiger schetst, gaat langs een gebroken gezin, moeilijke familierel­aties, veel verhuizing­en en (psychiatri­sche) instelling­en. Anderhalf jaar geleden verbleef Peter in een psychiatri­sche instelling in Geel. Daar leerde hij ook Cindy kennen. Na die episode was V.H. aan de beterhand. Hij vond werk in een tuincentru­m in Turnhout. “Na 35 jaar dacht ik: Nu heeft hij zijn weg in het leven eindelijk gevonden. Maar die nieuwe relatie van Cindy kon hij niet verdragen.”

 ?? FOTO BELGA ?? Peter V.H. (kleine foto) gijzelde afgelopen weekend zijn ex, verwondde haar dochter en doodde haar zoon.
FOTO BELGA Peter V.H. (kleine foto) gijzelde afgelopen weekend zijn ex, verwondde haar dochter en doodde haar zoon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium